diumenge, 18 de maig del 2008

Qui ho havia de dir !



Els pronòstics més optimistes indicaven sense cap dubte que aquest estiu patiríem set de debò per la manca de pluja durant la tardor i l’hivern. Quan tot estava apunt per enviar aigua a Barcelona, i la polèmica de l’aigua ben servida, i alguns pobles del voltant amb restriccions de fa temps com Alforja, Riudecols, l’Argentera, Vinyols o d’altres no tant propers com l’Espluga...

La situació a casa nostra tampoc pintava massa bé, encara que les captacions donaven aigua suficient per abastir la població, tot feia preveure que per Sant Joan podien arribar les dificultats en el subministrament d’aigua de boca, en el supòsit de continuar la manca de pluja.

El nostre es un clima mediterrani on es produeixen grans contrastos, tant aviat tenim set com ens sobra l’aigua, o passem de la calor al fred amb qüestió d’hores.

Com era d’esperar s’ha produït en qüestió de dies per no dir d’hores, fruit de la visita d’una forta llevantada, s’ha produït un canvi radical de la situació.

Almenys momentàniament la greu sequera que patíem ha estat esborrada per una intensa i continuada pluja que ha amarat els assedegats camps i boscos, amb un registre pluviomètric per ara de poc més de 200 litres, i encara continua...., caldrà veure com acaba tot plegat.

Pel que sembla i espero no pecar d’agosarat, i encara menys no equivocar-me, en l’afirmació, aquest any no patirem set! Potser es per allò que diuen: qui te gana somia pans, ... confio encertar el pronòstic!