dilluns, 19 de maig del 2008

1ª Cursa de Muntanya Vilaplana – La Mussara, un èxit!

Aquest diumenge passat s’ha realitzat la 1ª Cursa de Muntanya Vilaplana- La Mussara- Vilaplana amb un recorregut de 14,5 quilometres i un desnivell de 750 metres, la cursa va transcórrer per un indret rodejat d’un entorn natural, paisatgístic fantàstic i únic, que ha de formar part del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

La sortida i l’arribada de la cursa estava al Casal, l’ascens a la Mussara va ser pel camí dels garrigots fins a trobar el camí dels masos, i d’allí fins al refugi de la Mussara amb un recorregut de 9 quilometres. El descens del refugi de la Mussara fins a Vilaplana va ser pel tradicional i pintoresc camí de les Tosques, empedrat a trams en molt bon estat i el riuet amb salts d’aigua que donen nom al camí, i amb un recorregut 5,5 quilometres, amb més pendent.

Les inscripcions van superar amb escreix les previsions inicials, en total van ser més de 150 atletes, dos dels quals eren locals, l’Isma i el David Amigó.

El guanyador de la cursa va ser el Senen Escoda del Reus Ploms que va completar la cursa amb un temps d’1 hora 9 minuts i 5 segons, el segon Ricard Hierro del Ind. Montral amb un temps d’1 hora 9 minuts i 33 segons, el tercer en arribar a la meta va ser Xavier Sahuquillo que va invertir un temps d’1 hora 14 minuts i 1 segon. Pel que fa als corredors locals l’Ismael Molina va fer un molt bon paper i va quedar 18è amb un temps d’1 hora 28 minuts i 39 segons. El David Amigó no va tenir tanta sort ja que va abandonar per una estrebada muscular, sense més conseqüències.

Per acabar, es de destacar el bon comportament de tots els esportistes i acompanyants, agrair al Ferran i el seu equip que han estat l’ànima de la cursa, els membres de l’ADF, els joves, els regidors de l’ajuntament, i al patrocinadors que van fer possible l’èxit de la 1ª Cursa de Muntanya Vilaplana- La Mussara- Vilaplana.