dijous, 25 de novembre del 2010

L’ACCIÓ DE GOVERN D’ESQUERRA, FONAMENTAL PER A MILLORAR ELS NOSTRES AJUNTAMENTS, POBLES I CIUTATS

 
Els ajuntaments són les institucions més properes al ciutadà, per la qual cosa són les administracions que més directament i més aviat viuen i pateixen l’evolució socioeconòmica de la nostra ciutadania i dels nostres pobles i ciutats.

Històricament, els ajuntaments han patit un finançament molt deficient, que ha dificultat l’obligatòria prestació de serveis i la seva actuació en general, un problema que s’agreuja més encara quan un 30% dels serveis que ofereixen són impropis, és a dir, que corresponen a altres administracions.

Durant 23 anys, els ajuntaments van ser administracions oblidades pel Govern de la Generalitat. Com a alcaldes, hem viscut el gran canvi que s’ha produït aquests darrers set anys, amb Esquerra Republicana de Catalunya al capdavant del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Per primer cop, un partit de govern ha apostat fermament i amb convenciment pel municipalisme, i ha actuat convençut que millorar el finançament i la capacitat inversora, afavorir la innovació tecnològica, l’eficiència i l’eficàcia dels ajuntaments significa millorar el benestar i la qualitat de vida dels nostres conciutadans i conciutadanes.

Davant d’aquestes properes eleccions volem reconèixer el suport polític, tècnic i econòmic que han rebut tots els ajuntaments del Camp de Tarragona i de Catalunya, i que s’ha concretat en l’aplicació dels principals plans i mesures següents:


El PUOSC (Pla Únic d´Obres i Serveis a Catalunya). Aquest 7 anys ha multiplicat per tres la inversió del període 2000-03 en serveis públics com rehabilitació, obres públiques, adquisició de béns... Per primer cop considera les telecomunicacions com serveis bàsics per a la població. Més de 180 milions d’euros per al Camp de Tarragona.

FONS DE COOPERACIÓ LOCAL DE CATALUNYA. Durant aquest període de set anys la Generalitat ha multiplicat per tres l’aportació de diners als ajuntaments mitjançant aquest pla, format per uns recursos econòmics que no són finalistes i serveixen als ajuntaments per a pagar nòmines del personal i despesa ordinària.

CATCON (Catalunya Connecta). Pla d’actuació 2007-2010 en infraestructures i serveis de telecomunicacions per a proporcionar telefonia mòbil, internet de banda ampla i TDT a tots els nuclis de més de 50 habitants. Al Camp de Tarragona hi ha 445 nuclis inclosos al pla amb una inversió de més de 21 milions d’euros.


FEDER (Fons Estructurals de Desenvolupament Europeu). S’ha invertit 21 milions d’euros en 30 municipis del Camp de Tarragona per a millorar la seva competitivitat, el desenvolupament empresarial, l’economia del coneixement, i l’ocupació i cohesió territorial a través de la innovació i desenvolupament sostenible.


VIURE AL POBLE. Programa situat a l’entorn del FEDER per a municipis de fins a 2.000 habitants i que al Camp de Tarragona ha invertit 9 milions d’euros per a regeneració integral urbana, incentivar economia i valors patrimonials, culturals i ambientals.


CONVOCATÒRIA PER A L’ADQUISICIÓ DE VEHICLES PÒLIVALENTS. Adreçada a municipis fins a 5000 habitants per a adquirir vehicles polivalents. Se n’han beneficiat al Camp de Tarragona 23 municipis amb una inversió de 400.000 euros.

CONVOCATÒRIA DE PROCESSOS SELECTIUS PER A FUNCIONARIS AMB HABILITACIÓ DE CARÀCTER ESTATAL. S’han fet dues convocatòries, 2009 i 2010, de matriu catalana per habilitar funcionaris (secretaris/es i interventors/es) i cobrir el dèficit d’aquests professionals als ajuntaments de Catalunya.


RETRIBUCIONS DE COMPENSACIÓ DE CÀRRECS ELECTES. S’inicien l’any 2008 adreçades a municipis de fins a 2.000 habitants per a dignificar la feina dels càrrecs electes i poder gaudir d’una retribució per la feina feta per al municipi.


ACCIÓ SOCIAL. Inversions al Camp de Tarragona per valor de més 5 milions d’euros per a actuacions en foment del voluntariat, plans de desenvolupament comunitari en barris en situació de risc social, promoció del civisme i inversió en centres cívics.


Per tots aquests motius, reivindiquem la molta i bona obra de govern feta per Esquerra Republicana de Catalunya durant aquests anys en favor del municipalisme, de tots els nostres pobles, ciutats i comarques, que ha contribuït decisivament a pal·liar les dificultats dels ens locals en temps de crisi i us demanem el vot per Esquerra en les properes eleccions al Parlament de Catalunya.



Signat per tots els alcaldes d'Esquerra del Camp de Tarragona:

Anton Maria Salvat, alcalde de l’Aleixar (Baix Camp)
Àngel Xifré, alcalde d’Almoster (Baix Camp)
Carles Ribé, alcalde de l’Arboç (Baix Penedès)
Jordi Juncosa, alcalde d’Arbolí (Baix Camp)
Josep Maria Puigibet, alcalde de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès)
Magí Baltà, alcalde de Blancafort (Conca de Barberà)
Marcel Salsench, alcalde de Colldejou (Baix Camp)
Josep Maria Sabaté, alcalde de Constantí (Tarragonès)
Josep Maria Castan, alcalde de Cornudella de Montsant (Priorat)
Maria Teresa Balagué, alcaldessa de Gratallops (Priorat)
Josep Maria Piqué, alcalde de Marçà (Priorat)
Josep Andreu, alcalde de Montblanc (Conca de Barberà)
Albert Bagué, alcalde de Passanant i Belltall (Conca de Barberà)
Jordi Català, alcalde de Poboleda (Priorat)
Marta Amorós, alcaldessa de Pradell de la Teixeta (Priorat)
Eudald Roca, alcalde de la Secuita (Tarragonès)
Jordi Aixalà, alcalde de Torroja del Priorat (Priorat)
Jesús Aubia, alcalde de Vilabella (Alt Camp)
Ignasi Valera, alcalde de Vilallonga del Camp (Tarragonès)
Tomàs Bigorra, alcalde de Vilaplana (Baix Camp)
Jordi Sabaté, alcalde de la Vilella Baixa (Priorat)