dimecres, 7 de juliol del 2010

Tots a la mani del 10J

Benvolgut veí, benvolguda veïna,


Com bé sabràs, després de quatre anys d’espera, el nou Estatut d’Autonomia de Catalunya ha estat escapçat pel Tribunal Constitucional espanyol.
Abans, l’Estatut l’havia votat el poble de Catalunya en referèndum i ja havia estat retallat per les Corts espanyoles. Malgrat tot, els magistrats del Tribunal Constitucional han sentenciat que encara hi havia força articles inconstitucionals i un bon nombre d’altres que només s’adiuen a la Constitució si s’interpreten com consideren que s’ha de fer.
Els membres del Tribunal Constitucional imposen a Catalunya un Estatut que el poble no ha votat, i que n’escapça aspectes fonamentals per al benestar i la millora del nivell de vida i les aspiracions polítiques que afecten a tots els ciutadans de Catalunya: millora del finançament, consideració de nació i bilateralitat en la negociació política, estatus de la llengua, competències en immigració, poder judicial, capacitat d’ordenar-nos territorialment en vegueries, capacitat d’autoritzar referèndums...
Per tercera vegada en la història, les institucions espanyoles han escapçat un Estatut, una proposta catalana i democràtica de convivència en el marc de l’Estat espanyol, i els efectes econòmics, polítics i socials d’aquestes greus retallades els patirem tots els ciutadans i les institucions de Catalunya, ja que afecten la nostra capacitat de prestar i rebre serveis públics i la nostra capacitat de decidir.
Òmnium Cultural, amb el suport del President de la Generalitat, el Parlament de Catalunya, els partits polítics catalanistes i de centenars d’entitats, organitzacions i personalitats econòmiques, polítiques i socials de Catalunya, també ha convocat una gran manifestació aquest dissabte vinent dia 10 de juliol, que començarà a les 6 de la tarda a la confluència de Diagonal amb Passeig de Gràcia. Aquesta manifestació demanda respecte per la voluntat del poble català i porta per lema “Som una nació. Nosaltres decidim”.
Per aquest motiu, el Ple de l’Ajuntament de Vilaplana ha aprovat una moció de rebuig a aquesta sentència en la qual exigim respecte pel poble de Catalunya.
Ara és el moment d’expressar el nostre rebuig per aquesta sentència. Ara és el moment d’expressar que la voluntat democràtica del poble no pot ser alterada per cap tribunal.
En aquests moments històrics tan difícils per al nostre poble, que han començat ja a marcar el nostre present i futur i el dels nostres fills, em plau convidar-te a participar dissabte en aquesta manifestació unitària d’expressió del poble de Catalunya.
L’Ajuntament de Vilaplana posa a disposició un autobús que sortirà de la parada d’autobús a les 3 de la tarda, i el preu del bitllet 3 euros. Per a les inscripcions adreceu-vos a l’ajuntament en horari d’oficines.

Tots units és el moment d’exclamar: Som una nació! Nosaltres decidim!



Carta tramesa al veïnat esparonant la participació a la manifestació del pròxim dissabte 10 de juliol.