dijous, 8 de juliol del 2010

Diumenge 11 de Juliol de 2010 VII Aplec de la Mussara

Aquest diumenge, 11 de juliol, al cim de la Mussara, s’hi celebrarà el VII Aplec Sardanista, organitzat per la Colla Cingle Roig.  Hi participaran les cobles Reus Jove i Ciutat de Reus, i també hi actuaran els Grallers de Vilaplana.

L’any 2009 va ser l’any de la recuperació de l’aplec després de 30 anys de no celebrar-se,  i el 2010 s’espera que sigui l’any de la consolidació.

L’Aplec començarà a les 10,30 h amb l’ofici d’una missa de muntanya al pla de les Airasses. Tot seguit, començarà la ballada de sardanes, enguany amb l’estrena de dues sardanes.

La Colla Cingle Roig, organitzadora de l’Aplec, ha programat, pels que vulguin pujar a peu, una ruta guiada que sortirà a les 8 del matí de la plaça de la Vila de Vilaplana, i arribarà a la Mussara pel camí de les Tosques. Els caminants seran obsequiats amb xocolata cuita i coca en arribar a la Mussara.

Durant tot el dia hi haurà un curset intensiu de sardanes, i, com ja es va fer l’any passat, hi haurà una nova edició del concurs de fotografia.

Al migdia, i pels qui ho desitgin, aquest any s’ha preparat un dinar popular a l’arbreda del refugi de la Mussara.

Com en l’anterior Aplec hi haurà servei d’autobús amb sortida a ¾ de 9 del matí de la Plaça de les Oques de Reus, i  farà parada a Maspujols, l’Aleixar i Vilaplana.

En cas de mal temps, l’Aplec es traslladaria al Casal de Vilaplana.

El dia abans, dissabte 10 de juliol, a les 10 del vespre, a la Sala Parroquial de Vilaplana, i en el marc dels actes de les Jornades Culturals, està prevista la xerrada “Un passeig per la Mussara” a càrrec de Neus Sànchez i Jordi Fernàndez, per tal de donar a conèixer l’entorn geològic, biològic, històric i cultural de la Mussara.

Després de més de 30 anys sense aplec de sardanes a la Mussara, la Colla Cingle Roig va decidir reprendre amb il·lusió l’aplec de sardanes de la Mussara i va organitzar el 12 de juliol de 2009 el VI Aplec de Sardanes de la Mussara. Va ser una dia intens, la jornada va cloure amb un gran èxit gràcies a les més de 800 persones que van passar per la Mussara durant el dia.

Un any després, el diumenge 11 de Juliol de 2010 s’organitza el VII Aplec de la Mussara, el segon després de la recuperació, i esperem comptar amb la presència de tots vosaltres per gaudir de la jornada.