dijous, 9 de juliol del 2009

VILAPLANA RECUPERA LA CELEBRACIÓ DE L’APLEC SARDANISTA DE LA MUSSARA



El proper diumenge dia 12 de juliol, Vilaplana organitza el 6è Aplec de Sardanes de la Mussara i recuperarà, d’aquesta forma, la celebració d’aquests aplecs populars, l’últim dels quals es va realitzar trenta anys enrera.


D’aquesta forma, el poble de Vilaplana, amb una comissió organitzadora i el suport de l’Ajuntament, vol rellançar la celebració d’aquest esdeveniment tradicional en el marc d’aquest nucli de població deshabitat, i alhora simbòlic, que pertany al seu terme municipal.


L’aplec es desenvoluparà durant el matí i la tarda de diumenge, amb les cobles Reus Jove i Ciutat de Reus, i també hi actuarà el grup Plouen Gralles, de Vilaplana.


El programa d’actes preveu que a dos quarts d’11 del matí se celebri una missa al pla de les Airasses, amb la participació de la Coral, i a un quart de 12 començarà la ballada de sardanes, que durarà fins a la tarda.


Al matí s’ha habilitat un servei d’autobús per a pujar a la Mussara des de Maspujols, l’Aleixar i Vilaplana, i també s’ha previst una sortida excursionista des de Vilaplana per arribar a la Mussara pujant a peu pel camí de les Tosques. Els caminants seran obsequiats amb xocolata cuita.


Durant el dia, també s’ha organitzat un concurs de fotografies, que posteriorment s’exposaran durant la Festa Major.


Per a la celebració d’aquest acte, la comissió organitzadora ha obert el web http://www.aplecdelamussara.cat/ i també ha previst que si aquell dia plogués, l’Aplec es traslladaria al Casal de Vilaplana.