dimarts, 28 de juliol del 2009

La Diputació aprova el pagament dels primers dotze ajuts extraordinaris als municipis per a obres de manteniment



Es tracta dels primers ajuntaments que han justificat la despesa. El PEIM repartirà 6 milions d’euros entre els municipis de fins a 4.000 habitants per fer front a la crisi.


La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat aquest matí el pagament dels dotze primers ajuts que la institució intercomarcal destina als municipis de la demarcació amb motiu del Programa Extraordinari d’Inversions i Manteniment (PEIM).


Es tracta d’aportacions de vital importància per als municipis, ja que financen obres de manteniment i ajuden a contrarestar, així, els efectes de la crisi econòmica global.


Aquestes dotze primeres aportacions econòmiques, per un import de 20.000 euros cadascuna, s’atorguen a dotze ajuntaments del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre que han justificat les despeses econòmiques en concepte d’obres de reparació, manteniment i conservació d’infrastructures.


En total, aquestes primeres dotze aportacions representen gairebé 240.000 euros. Dotat amb una partida extraordinària de 6 milions d’euros, el PEIM preveu l’aportació de 6 milions d’euros en total, repartits entre tots els municipis de menys de 4.000 habitants d’arreu de la demarcació de Tarragona, incloses les entitats municipals descentralitzades.


La Diputació de Tarragona ha estat l’única Diputació catalana que ha aprovat un pla específic destinat als municipis petits per tal d’atendre les necessitats de les 155 poblacions que s’hi poden acollir i fer front, així, a la situació generada per la crisi econòmica global.


En aquest sentit, els ajuts de la Diputació de Tarragona són especialment importants per a la tresoreria dels municipis, ja que els permeten finançar la despesa ordinària per al manteniment dels respectius serveis públics.Aquests primers dotze ajuts s’han atorgat a diferents pobles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, per al manteniment de vies públiques, clavegueram, enllumenat i àrees de lleure, entre altres conceptes.


La resta de municipis de la demarcació també rebran les inversions previstes en el PEIM, a mesura que en justifiquin les despeses.


Aquests són els dotze primers municipis que rebran ajuts del PEIM: Bellmunt del Priorat, Caseres, El Masroig, La Figuera, La Nou de Gaià, La Vilella Baixa, Les Borges del Camp, Marçà, Poboleda, Rodonyà, Ulldemolins i Vilaplana.




Nota de premsa de Diputació Tarragona del 24 de juliol de 2009