divendres, 26 de desembre del 2008

Postal de Nadal de 2008, al Sisquet Xacó !


Cada any per Nadal l’Ajuntament felicita les festes al veïnat amb una postal que s’edita per l’ocasió. La postal consta de la portada i a l’interior hi ha un poema de Nadal amb el desig de bones festes de la Corporació.

L’any passat a la portada hi havia una reproducció d’un quadre del Josep Ferré Revascall en homenatge al centenari del naixement del pintor i un poema del poeta Oleguer Huguet, ambdós fills il·lustres de Vilaplana.

Enguany a la portada hi ha una reproducció del teló de la Sala Parroquial pintat a principis del segle XX per Francesc Pàmies, conegut com “Sisquet Xacó”, pintor autodidacta fill de Vilaplana, i a l’interior hi ha un fragment del Poema de Nadal de Josep Mª de Segarra.

He quedat gratament sorprès pel treball realitzat per l’impremta Rebassa i l’excel·lent resultat obtingut en la reproducció del teló, donat el precari estat de conservació.

La Regidoria de Cultura amb l’edició de les postals de Nadal té un triple objectiu, que és el propi d’una felicitació, el de divulgar coses singulars de casa nostra (poema, pintura, paratge, lloc, etc..) i finalment retre un senzill i merescut homenatge a coses o persones que destaquen.

Des d’aquí vull felicitar per l’encert, la originalitat de la idea i la funció cultural i enriquidora de la postal de Nadal.