diumenge, 14 de desembre del 2008

Festa de l’oli nou


Aquest matí a les nou m’he llevat decidit cap a la finestra a veure el temps que feia, el dia era prou clar amb fort vent i la temperatura 6º, per anar com cada any a la Festa de l’oli nou a la Cooperativa. Tot caminant en direcció a la cooperativa he notat més la sensació de fred deguda al vent, per tant caldrà estar a cobert, doncs així ha estat.

En arribar al passeig la Mussara, ja es feia sentir l’olor a fum i a carn a la brasa, intensificant-se conforme m’aproximava fins a la porta de la cooperativa, custodiada pels bidons amb les brases i amb les graelles plenes de llonganissa, cansalada, botifarra, i pa torrant-se, i desprès de saludar al pas, directe a buscar el tiquet per 3 euros, per cert barat.

Una vegada m’he decidit de la parada, he triat una arengada de casco i un tall de cansalada amb un parell de llesques de pa, que he passat per les brases mentre la fèiem petar amb els companys de graella.

Acte seguit la part millor ha estat la ingestió de l’aliment referit amb el pa torrat banyat d’oli nou, per cert de gust intent gens aspre, per alguns entesos de la taula, es deu a la bona maduració de l’oliva.

I entre musada i musada el respectiu traguet de vi, prou bo, de la cooperativa de Corbera d’Ebre. Aquest fet ha comportat que amb el temps la xerrameca de la gent asseguda a les taules ha anat a més, i per acabar-ho de d’adobar amb el cafè i les respectives gotes de conyac o whiski han fruit per les venes de tots plegats la amistat i la germanor fins que ni hagut prou.

Desconec com han anat les vendes d’oli, però gent esmorzant si que ni havia i també de fora, crec que es l’any amb més concurrència; es una festa que any a any va a més i cal promocionar per donar a conèixer els nostres productes que son d’excel·lent qualitat.

Per acabar felicitar a la Cooperativa per la seva organització. Fins l’any que ve!