diumenge, 30 de novembre del 2008

Rutes per Vilaplana


Aquests dies l’Ajuntament de Vilaplana ha acabat el muntatge dels cartells d’informació del projecte “Rutes per Vilaplana” editats per l’Editorial Piolet i subvencionat amb 16.000 euros pel Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat.



Amb el muntatge dels cartells d’informació s’ha acabat la fase de senyalització de les rutes, s’ha col·locat un cartell davant de la plaça de la Riba a Vilaplana i un altre al refugi de la Mussara. La senyalització de les rutes es va realitzar amb anterioritat amb la col·locació d'un cartell per a cada ruta i els pals amb les sagetes d’orientació per tot el recorregut.

El projecte consta de set rutes de diferent grau de dificultat aptes per a fer el recorregut entre dues i quatre hores i mitja, i una distancia entre sis i dotze quilometres.

La rutes marcades son: la ruta dels avencs de la Febró, la ruta dels Motllats, la ruta de la Font del Roure, la ruta dels cingles, la ruta dels Carlins, a la Mussara per les Tosques i a la Mussara pels Garrigots.

Actualment s’està treballant amb la edició d’un llibretó que complementa el projecte, es tracta del material gràfic i explicatiu on l’excursionista trobarà amb tot detall la informació necessària per fer cada una de les rutes. Però de moment, els cartells d’informació hi trobareu una petita descripció i el plànol detallat de l'itinerari de cada ruta.

Des d’aquí amb aquestes set rutes us encoratjo a fer una excursió pel terme i descobrir o redescobrir uns llocs fantàstics, amb paisatges naturals únics de gran valor que cal conèixer i preservar.

Que vagi de gust!

3 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

M'agrada molt caminar pels senderons de Vilaplana i els de l'antic terme de La Mussara. Indrets emblemàtics pels excursionistes de tota la vida. Malauradament el darrer cop que vaig pujar per les Tosques va ser molt desagradable al trobar-nos una colla de motos pel camí vulnerant de manera flagrant la llei catalana d'accès motoritzat al Medi Natural i omplint de fums i sorolls un indret fràgil i merèixedor de cura i conservació. Així ha quedat el més que centenari empedrat del Camí de les Tosques, tot fet malbé!!!

Tomàs Bigorra ha dit...

Sento haver-te de donar la raó.
Aquest any hem arranjar un tros del camí de les Tosques i s’ha tancat a la circulació un tram del camí, però ..., s’han arranjat les aigüeres i s’ha recuperat algun empedrat en mal estat. Aquesta inversió ha suposat un esforç per l’ajuntament, amb pocs recursos com el nostre, perquè després quatre brètols malmetin el patrimoni impunement.
Tot i les queixes continues als agents rurals, malauradament serveixen de ben poc fins ara.

Celebro que gaudeixis de les excursions pel nostre terme, i desitjo ho puguis fer sense intrusos.
Salutacions,

MARTELL DE REUS ha dit...

Gràcies per la resposta. Celebro la sensibilitat del vostre Ajuntament per aquest tema. Tan de bo altres ajuntament de l'entorn manifestessin la mateixa sensibilitat pel seu entorn natural i patrimonial.