dimarts, 22 de juliol del 2008

Nou pou d'aigua



El temps que ha durat la sequera que ha afectat arreu s’han fet actuacions per reduir o apaivagar els afectes que tenien o podien tenir sobre les persones. Entre les mesures, la conscienciació de la població per a l’estalvi de l’aigua, la millora de les canonades i les infraestructures, transport d’aigua en vaixells, noves solucions d’abastament, etc...

Vilaplana, no s’ha quedat al marge, s’ha fet un seguiment per a comprovar l’estat de les instal·lacions, captacions, dipòsits i també s’ha informat al veïnat del grau d’afectació que podia tenir la sequera si tot continuava igual.

Pel que fa a reforçar les aportacions d’aigua als dipòsits, el passat mes de maig es va realitzar un sondeig, un nou pou, al costat del magatzem i, a pocs metres del dipòsit municipal.

El pou es tracta d’una perforació mecànica de 230 mm de diàmetre i una profunditat de 138 m., revestit per un tub metàl·lic de 180 mm de diametre.

Posteriorment s’ha fet l’aforament del pou que ha donat un cabal aproximat de més 2000 L/h que ben bé aniran per omplir el dipòsit

Com que la sequera ha anat de baixa, la urgència per a posar en servei el pou ara per ara s’ha esvaït. Només queda per muntar l’equip d’elevació i la connexió al dipòsit que s’anirà fent poc a poc .