dilluns, 28 de juliol del 2008

BALANÇ DEL PRIMER ANY DE MANDAT EN UN ACTE PÚBLIC DAVANT TOT EL POBLE



Divendres passat, dia 25 de juliol, l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilaplana, va convocar els veïns a un acte públic que es va realitzar al Casal i en el qual es va fer balanç del primer any de mandat municipal i es van exposar les principals actuacions iniciades i que pensa realitzar durant els tres propers anys fins al final de mandat.

Es va explicar amb tot detall que bona part de la feina realitzada aquest any ha estat la planificació i projecció del que seran els quatre anys del mandat, i va donar a conèixer la proposta d’inversions presentada a les convocatòries del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat i Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació.

El projecte estrella del mandat, que compta amb el suport de tots els grup politics de la corporació, es el Nou dipòsit d’aigua potable, que ha solucionar els problemes de falta d’aigua que pateix la població els estius secs.

El projecte té un pressupost de 1.081.000 euros, amb subvenció de 650.000 euros del PUOSC i 211.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua. L’obra està previst de començar-la el 2009.

Durant l’acte també es va donar compte de la situació de les obres que actualment s’estan executant. Aquestes obres són

a) la Pavimentació i serveis de la plaça Pau Casals, amb un pressupost de 75.000 euros i una subvenció de 69.000 euros del PUOSC.

b) la Pavimentació i serveis del carrer Dr. Fleming, amb un pressupost de 45.000 euros i una subvenció de 38.000 euros del PAM de la Diputació.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Regimovi SL i és previst que s’acabin la primera quinzena de setembre.

Després de l’explicació d’aquestes inversions, també es va donar compte de les actuacions realitzades fins ara, entre les quals destaquen:

a) la construcció de l’Aparcament públic de la Planeta, amb capacitat per a més de 50 cotxes

b)la recuperació d’un tram d’un dels camins tradicionals i històrics més important de la comarca, el camí de les Tosques, que uneix Vilaplana amb la Mussara,

c)el desguàs de la piscina

d) el sondeig per a una nova captació d’aigua

Amb actuacions com aquestes, el consistori manté la seva política de comunicació i contacte directe amb la ciutadania per tal d’explicar l’actuació municipal i de conèixer de primera mà les impressions i valoracions dels vilaplanencs i vilaplanenques.