diumenge, 13 d’abril del 2008

Millora del Camí de les Tosques, patrimoni viari

El camí de les Tosques ha estat durant segles una de les principals vies de comunicació entre la Mussara i Vilaplana i la resta de poblacions del Camp. La importància del camí esta en el paviment de pedra en bon estat, tret d’algun tram que es troba en severs problemes d’erosió

Sense cap mena de dubte el camí de les Tosques es un dels grans exemples de les comarques meridionals de camí de ferradura amb un enorme atractiu tant pel seu propi valor com a patrimoni viari com per la bellesa dels indrets que recorre.

Pels motius exposats l’ajuntament de Vilaplana per a preservar el camí ha realitzat un projecte per a l’arranjament i millora amb un pressupost de 29.900 euros, i amb una subvenció de 20.900 euros pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Les obres han estat realitzades per l’empresa Baltasana, CB i han consistit en tallar amb pilones de fusta el trànsit motoritzat a les entrades al camí, per evitar la degradació, així com la senyalització. En diferents trams s’ha netejat i desbrossat les vores del camí envaït per la vegetació i en d’altres trams s’han restaurat els empedrats i aigüeres i desguassos per evitar l’erosió per la pluja.

Des d’ara podrem gaudir amb millors condicions d’un camí de sempre molt apreciats pels visitants, molt concorregut i d’una gran bellesa. Només espero del visitant que disposi de les qualitats necessàries per poder fruir de les sensacions que traspuant en recórrer el camí de les Toques, les aromes de les plantes, els colors del paisatge, l’aigua pura i cristal·lina, la inalterable tranquil·litat en tot el seu recorregut.