dimecres, 16 d’abril del 2008

Comunicat sobre la sequera

Aquests dies, les notícies a la ràdio, la televisió i els diaris és fan ressò de la forta sequera que Catalunya pateix des de fa temps per falta de pluja, i els greus problemes que la falta d’aigua provoca en tots els aspectes de la nostra vida.

Aquesta situació comporta que pobles molt pròxims ja s’abasteixin d’aigua amb cisternes per tal de poder garantir el servei de boca. Fins avui, a Vilaplana encara disposem d’aigua procedent de la mina i pous que garanteixen aquest servei bàsic, però si la forta sequera continua, a la curta o a la llarga ens veurem abocats a posar en marxa el servei d’emergència per transportar-la amb cisternes.

Per aquests motius, i des d’aquests mateixos moments, us demano la màxima diligència i sensibilitat a l’hora de prendre les mesures necessàries per reduir tot allò que sigui possible el consum d’aigua potable.

Per això, es fa saber que l’aigua potable que arriba a les aixetes de les cases només s’ha d’utilitzar per a cobrir les necessitats de boca i les domèstiques derivades de la higiene i la sanitat, i, per tant, des d’aquest moment queda totalment prohibit l’ús d’aigua de boca per a qualsevol altre ús, com, per exemple, el reg d’horts i jardins.

Com prou bé sabeu, els problemes que genera la falta d’aigua, no només afecten les nostres cases, sinó també el nostre territori. La forta sequera, acompanyada de vent durant l’hivern i la primavera, ha fet que els camps i els boscos es trobin molt secs. Aquesta situació de la vegetació, junt amb una humitat molt baixa, comporta un risc d’incendi alt i molt alt i, per tant, caldrà adoptar totes les precaucions possibles i estar alerta per tal de mantenir la integritat dels boscos i camps del nostre terme municipal..

Tant el comportament climatològic com a les previsions meteorològiques apunten que se’ns presenta un final de primavera i un estiu molt complicats i, per tant, cal reduir al màxim el consum d’aigua i, alhora, extremar les mesures de prevenció a l’hora de fer foc.

L’Ajuntament de Vilaplana està treballant per reduir l’abast dels efectes de la sequera excepcional que patim a la nostra població, i en tot moment vetllarà per garantir el servei d’aigua domiciliària. Alhora, demana a tot el veïnat la màxima col·laboració i diligència per minimitzar el consum d’aigua i aconseguir-ne el millor aprofitament.

En cas que les condicions ho requereixin, s’emetrà un nou ban o comunicat per tal que tothom estigui convenientment informat de la situació i de les mesures necessàries per superar-la.

Aquest Ajuntament agraeix a l’avançada la vostra col·laboració.