dissabte, 9 de juliol del 2011

ERC demana a Poblet descentralitzar més la Diputació a l'Ebre i repensar les seves línies d'ajuts als municipis

Els republicans donen suport a la presidència de CiU tot i romandre a l'oposició de l'ens supramunicipal

Avui, en el ple de constitució de la Diputació de Tarragona en el qual tots els grups han votat a favor de la presidència de Josep Poblet (CiU), el grup d’ERC, format pels alcaldes de Vilaplana, Tomàs Bigorra, i de Deltebre, Gervasi Aspa, ha demanat al futur equip de govern –inicialment format en solitari per CiU- que accepti aprofundir en canvis de funcionament interns a l’ens supramunicipal. Tomàs Bigorra, en qualitat de portaveu republicà, ha detallat les peticions en el seu discurs d’explicació del vot favorable d’ERC a Poblet.


ERC s’ha referit a un document de dues planes que Josep Poblet va fer arribar als grups polítics fa 48 hores on exposava voluntats o línies bàsiques d’actuació al capdavant de la Diputació. Tomàs Bigorra, d’entrada, hi troba a faltar saber el futur del Programa Extraordinari d’Impuls Municipal. “En tot cas, caldrà veure com es concreten les línies d’actuació i voluntats expressades pel president, i caldrà constatar amb quin exercici de diàleg ho vol portar a terme”. Davant d’això, ERC anuncia que estendrà la mà al futur govern i en farà el seguiment i n’exercirà el control que correspon com a “grup polític d’oposició constructiva”.

El portaveu d’ERC ha avançat tres aspectes pels quals els diputats republicans treballaran els propers anys. El primer és la reclamació i l’exigència d’un sistema de finançament just per als ajuntaments dels nostres pobles i ciutats. El segon és avançar en el procés de descentralització de serveis de la mateixa Diputació a les Terres de l’Ebre, i fer-ho dins de les competències de l’ens “ja que la vegueria haurà d’esperar tal com ha manifestat l’actual Govern de la Generalitat”.


Repensar la forma d’atorgament d’ajuts i ampliar-los

I el tercer aspecte que ERC planteja al futur govern de la Diputació és valorar i replantejar les bases de les seves línies d’ajuts a municipis. “La finalitat és que es pugui incloure-hi com a beneficiaris municipis que pertanyen a algunes franges de població que ara acostumen a quedar fora d’aquests ajuts”, en referència als municipis de més de 10.000 habitants. A més a més, en el procés de repensar allò que fem i com ho fem, “també posem damunt la taula la idoneïtat d’ampliar i ser més generosos en els criteris de concessió de subvencions per tal d’adequar-los a les diverses realitats municipals i geogràfiques existents a les nostres deu comarques i, d’aquesta forma, que els ajuts que s’atorguin sorgeixin d’una suma de criteris més equitativa”.

Tomàs Bigorra ha usat un símil i ha acabat dient que “amb aquestes aportacions de present i de futur confiem que la música que s’escolti avui sigui més plural -un fet que la ciutadania sempre agraeix- i que, durant els propers quatre anys, la lletra de la cançó pugui ser més compartida”.

Articles relacionats:
La Diputació agafa el ribot i elimina la meitat dels organismes autònoms - El Punt
Poblet, per unanimitat - El Punt
Josep Poblet és reelegit president de la Diputació de Tarragona per unanimitat de tots els grups polítics - Diari de Tarragona
Josep Poblet, escollit per unanimitat president de la Diputació de Tarragona més austera - Tarragona21
Poblet és reelegit president d'una Diputació de Tarragona que avança la reducció d'organismes - L'Ebre digital
Poblet és reelegit president de la Diputació per unanimitat de tots els grups polítics - delCamp.cat