dilluns, 25 d’abril del 2011

Obres: disculpeu, treballem per a millorar la qualitat de vida del nostre poble!

Tots els ajuntaments tenen l’obligació de fer obres per a millorar el municipi propi. Sempre hi ha espais i infraestructures que cal reparar, millorar, adequar o actualitzar per tal que els seus conciutadans i conciutadanes tinguin una millor qualitat de vida.

L’Ajuntament de Vilaplana també ha anat realitzant de forma planificada i continuada obres de millora en els espais públics que havien quedat més envellits o degradats i també per a crear noves i necessàries infraestructures. Precisament ara, s’està acabant l’obra de pavimentació i serveis del carrer Jaume I, que tenen un pressupost de 70.000 euros, i que corresponen a les millores de l’obra del nou dipòsit d’aigua, adjudicada a l’empresa Regimovi, SL.

Aquesta obra afecta molt la mobilitat, ja que talla un dels accessos d’entrada a la nostra població. Els objectius del projecte eren substituir la canonada del clavegueram per una de dimensions adequades i també dimensionar la canonada de desguàs d’aigua de pluja i la posterior pavimentació del carrer.

Però és habitual que durant la realització i execució d’obres sorgeixin inconvenients, dificultats i molèsties per a qui les han de patir. Hi ha inversions en obres i infraestructures que són més molestes que d’altres perquè, per les seves característiques, afecten més directament la vida diària de les persones. Aquestes obres acostumen a ser les que es fan a les vies públiques, que afecten el trànsit dels vehicles i les persones, i que les viuen de forma més propera els veïns de la zona

En el cas que parlem, durant l’execució de les obres es va comprovar que els serveis existents no es trobaven en condicions de funcionament acceptables. Aquest fet va comportar haver de renovar més serveis dels previstos inicialment: aigua potable, enllumenat i reg. Aquest entrebanc ha comportat un retard i un augment del cost de l’obra, no previst inicialment, de 34.022 euros.

Tot fent el repàs de les obres públiques actuals, ressaltarem que també s’està realitzant la construcció del mur de la pista poliesportiva del Casal, que es va ensorrar durant les pluges del 17 de setembre passat. Aquesta obra compta amb un pressupost de 48.609 euros, que es financen amb la subvenció de la Diputació per valor de 39.860 euros i l’aportació de l’Ajuntament per valor de 8.749 euros. En aquest cas es tracta de construir el mur de formigó armat d’uns 20 metres de longitud per 8 metres d’alçada. L’obra es troba dins de les instal·lacions de l’entitat i, per tant, afecta únicament aquesta zona i mínimament a les persones. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Genis Torres, SL i estan avançant a bona marxa. És previst que en 2 mesos estiguin enllestides.

En qüestió de dies també començaran les obres de la tercera fase de pavimentació i serveis del carrer Major, amb un pressupost de 64.836 euros i una subvenció del PAM de la Diputació de 61.594 € i que s’han adjudicat a l’empresa Regimovi, SL. L’obra es preveu que estigui enllestida en dos mesos i va des de la confluència del carrer Casal i passeig de la Mussara fins al barranc. Les finalitats del projecte són substituir la canonada general de clavegueram, que es troba en molt mal estat, per una de nova de dimensions adequades, també es canalitzaran les aigües de pluja recollides en tot el carrer Major amb una nova canonada, i l’obra s’acabarà amb el recobriment mitjançant un paviment de formigó. Aquesta millora tindrà una afectació limitada als veïns d’aquest tram de carrer.

Finalment, i com passa sempre, després de les obres podrem gaudir d’uns millors serveis i d’un aspecte renovat dels carrers del nostre poble, que lluïrà amb tot seu esplendor.

Per aquest motiu, no voldria acabar sense demanar disculpes a tot el veïnat en general per les molèsties ocasionades durant l’execució d’aquestes obres, més encara a tots aquells que les suporten més de prop. És el peatge que momentàniament hem de passar per a millorar la qualitat de vida del nostre poble i la nostra gent.

Moltes gràcies per la vostra comprensió.





Article publicat a Lo Pedrís al núm. 43, abril 2011.