dimarts, 12 d’abril del 2011

“ El teu oli ens mou” es realitzarà a Vilaplana el 12 i 13 d'abril

La campanya "El teu oli ens mou" que impulsa el Consell Comarcal del Baix Camp per implantar la recollida selectiva d'oli domèstic a diferents municipis de la comarca es desenvoluparà a Vilaplana el 12 i 13 d'abril de 2011.

Les sessions informatives tindran lloc el dia 12 d'abril a les 19h a la Casa de Cultura.

El lliurament de material per la recollida d'oli domèstic i informació sobre la campanya tindrà lloc el 13 d'abril de les 10 a les 14h a la porta de l'Ajuntament.

L'objectiu de la campanya és impulsar la recollida selectiva de l'oli domèstic usat, per tal de reduir la contaminació de l'aigua i el sòl i les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant la reutilització dels olis domèstics usats per a transformar-los en biocombustibles.

En les diferents sessions informatives que es realitzen es tracta sobre:
- Com recollir l'oli domèstic
- On es poden dipositar les ampolles amb aquest residu
- Els beneficis ambiental
- Quina és la seva gestió
- L'ús final de l'oli domèstic reciclat

A més amés es facilita a la ciutadania el material adequat per a dur a terme la recollida d'oli a la seva llar. El material esmentat consisteix en un embut adaptable a les ampolles de plàstic d'aigua o refresc i un fulletó informatiu on s'explica la gestió del residu, des de la recollida de l'oli a casa fins al procés de reciclatge.

Per dur a terme aquestes tasques el Consell Comarcal del Baix Camp ha contracta tres tècnics a través d'un programa de Plans d'Ocupació per a persones aturades cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya.