dijous, 14 d’octubre del 2010

Vilaplana celebra la restitució de la imatge de la Mare de Déu a la façana de l’església i la restauració del quadre de la Pietat


En el marc de la Festa Major de Vilaplana en honor a la Nativitat de la Mare de Déu, aquest dimarts s’ha fet la benedicció de la nova imatge de la Mare de Déu que hi ha a la fornícula de la porta d’entrada a l’església. Amb aquest acte es dóna per completada la restauració integral de la façana principal de l’església. L’antiga imatge és una talla de fusta del segle XVII molt malmesa pel pas del temps, s’ha substituït per una còpia feta d’un material adequat per estar a l’exterior i és obra de l’escultor tarragoní Eustaqui Vallés.

També s’ha presentat en societat el quadre de la Pietat, restaurat per l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa. Es tracta d’una pintura a l’oli sobre una base tèxtil de cànem de finals del segle XVII o començaments del XVIII. Després del procés de conservació i restauració, l’obra ha recuperat tot l’esplendor que tenia fa més de tres segles enrere.

L’obra restaurada de la Pietat s’ha col·locat davant a l’altar major perquè tot el veïnat la pugui veure de prop.

Tomàs Bigorra, alcalde de Vilaplana, ha ressaltat l’encert de la unió d’esforços de les institucions -parròquia, Diputació i Ajuntament- per tal d’assolir objectius comuns, especialment per la importància que tenen aquestes actuacions per a la preservació del patrimoni artístic i cultural del municipi.