divendres, 8 d’octubre del 2010

Exposició de fotografies "Dues passions" de Josep Aymamí


"Auster, com a bon representant de cal Secano, a en Josep només se li coneixien dues grans passions: Vilaplana, el seu poble, i la fotografia. En aquesta exposició trobareu unides en un sol suport aquestes dues afeccions.

Fotografies del poble, les seves gents i els seus entorns, amb la seva estimada Mussara sempre present. No es tracta de l’obra d’un fotògraf professional sinó la d’un autodidacte que amb els seus coneixements tècnics,
però sobretot amb la seva mirada, ens ha deixat aquest llegat visual sempre fet amb la cura que posava darrere cada pulsació al disparador de la càmera.

Reflexionant sobre l’obra fotogràfica del pare, entossudida en recollir els racons del poble i el seu entorn amb
les cent maneres de mirar-los, penso que en el fons potser no era més que un intent continu de portar a casa seva a Barcelona, trossets de la terra que realment estimava i on es sentia lliure i feliç de veritat.

Com les avellanes, l’oli, la llonganissa o els bunyols, les fotos de Vilaplana eren l’aliment que després a casa, assaborit amb calma, alleugeria l’espera fins la pròxima oportunitat de tornar al seu espai natural, on retrobar parents, amics, olors i, és clar, els propers objectius per impressionar de nou la pel·lícula de la càmera."

Text de Josep Xavier Aymamí al tríptic preparat per l'Exposició


Exposició oberta del 8 al 12 d'Octubre
Matins de 12:00-14:00h
Tardes de 18:00-20:00h
Lloc: Sala Parroquial
veure esdeveniment al Facebook