dimarts, 2 de març del 2010

L’Ajuntament de Vilaplana aprova per unanimitat en el ple una moció en contra de l'ubicació del cementiri nuclear a Ascó.

Manifestació en contra del cementiri nuclear a Ascó

ELS TRES GRUPS MUNICIPALS (ERC, CIU I PSC) VAN PRESENTAR CONJUNTAMENT LA MOCIÓ D’OPOSICIÓ AL MAGATZEM TEMPORAL CENTRALITZAT

El Ple de l’Ajuntament de Vilaplana, encapçalat per l’alcalde Tomàs Bigorra, va aprovar ahir per unanimitat de tots els regidors una moció en la qual rebutja la possibilitat que el municipi d’Ascó, a la Ribera d’Ebre, pugui acollir el futur cementiri nuclear de residus d’alta radioactivitat de l’Estat Espanyol.

Aquesta moció d’oposició a la possible instal·lació en qualsevol municipi de les comarques de l’Ebre, del Camp de Tarragona i de Catalunya de la instal.lació tècnicament coneguda com magatzem temporal centralitzat (MTC) la van presentar conjuntament els tres grups municipals del consistori (ERC, PSC i CiU). Aquesta actuació conjunta i unànime és la mostra de la recepció social que ha tingut al municipi vilaplanenc la candidatura d’Ascó a acollir aquest magatzem que ha de rebre més de 6.700 de residus nuclears de l’Estat durant una previsió mínima de 60 anys.

Aquesta moció aprovada per l’Ajuntament de Vilaplana se suma a les mocions aprovades ja per més de 75 municipis i més d’una desena de consells comarcals de les comarques de l’Ebre, del Camp de Tarragona i les comarques de Lleida d’oposició a la instal.lació del cementiri nuclear a les nostres comarques.

És important de ressaltar que dos dels darrers municipis que s’hi ha oposat per votació de ple, que són els de la Torre de l’Espanyol i de la Palma d’Ebre, pertanyen a la zona nuclear d’Ascó, i que sumen aquesta oposició a altres municipis de la zona d’Ascó que ja havien votat mocions contra el cementiri nuclear, que són els de Flix, Móra d’Ebre, Corbera d’Ebre, la Fatarella i el Molar, a més del rebuig del mateix Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Totes aquestes expressions dels plens dels ajuntaments posen de manifest la falta de consens social existent al voltant d’aquesta candidatura.


Nota de premsa 25 de Febrer de 2010