dimecres, 3 de març del 2010

Impuls a la recuperació de l'Església de St Salvador de la Mussara

Signatura de l'acord entre Ajuntament i Diputació

Les obres de consolidació de l'edifici frenaran l’avançat estat d’enrunament, en què es troba actualment.

La Diputació de Tarragona invertirà un total de 90.000 euros en les obres de rehabilitació de l’Església de Sant Salvador de la Mussara, amb l’objectiu de preservar el patrimoni històric i arquitectònic dels municipis de la demarcació. Aquesta subvenció es regula a través del conveni signat aquest matí entre la institució intercomarcal i l’Ajuntament de Vilaplana.

El president de la Diputació, Josep Poblet, i l’alcalde de Vilaplana, Tomàs Bigorra, han subscrit aquest acord, que farà possible la materialització de les obres que permetran frenar l’avançat estat de degradació, que en aquest moment suposa un perill imminent d’esfondrament total tant de la torre del campanar com dels pilars i voltes de l’interior de l’església.

El projecte subvencionat inclou la restauració de l’edificació existent, centrant-se en la torre del campanar. Del total del pressupost previst, 180.000 euros, la Diputació n’aporta el 50%, i la resta va a càrrec del 1% cultural de la Generalitat de Catalunya. En una fase posterior, està previst que es duguin a terme altres treballs necessaris per tal de recuperar l’estat original d’aquest edifici, datat del segle XVIII.

Segons s’ha posat de manifest durant l’acte de signatura, la voluntat de les dues institucions és “vetllar per la preservació del ric patrimoni del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre”, un patrimoni ric i nombrós que en aquests moments es troba molt deteriorat i que necessita d’accions fermes per a consolidar aquests monuments que han esdevingut un signe de la nostra identitat cultural i que formen part de la nostra història.

Així mateix, l’alcalde de Vilaplana, Tomàs Bigorra, ha posat de manifest la importància de dotar d’activitat l’edifici, a la fi de donar-li vida i preservar el seu manteniment.