diumenge, 24 de gener del 2010

Vilaplana executarà inversions per valor de gairebé 1.300.000 euros, prop del 75 % del pressupost municipal d’aquest any 2010

L’Ajuntament de Vilaplana realitzarà un gran esforç inversor durant aquest any que comencem, ja que la corporació municipal encapçalada destinarà a inversions pràcticament el 75 % del pressupost municipal per a aquest any 2010.

L’Ajuntament ha pressupostat destinar a inversions 1.282.672,17 euros sobre un total del pressupost aprovat que és de 1.718.266,24 euros. L’obra més important i que concentra la major part de l’esforç inversor és la construcció del nou dipòsit d’aigua potable, que ha de resoldre definitivament els problemes d’escassetat d’aigua que s’han patit diversos estius de forma crònica. Aquesta obra sola, valorada en 1.081.669,17 euros, ja representa pràcticament el 63 % del pressupost i és, de fet, la inversió més important realitzada en molts anys en aquest municipi, tant per l’import que significa com per, sobretot, la magnitud del problema que ha de resoldre.

La segona gran inversió que ha previst afrontar l’Ajuntament de Vilaplana enguany és la reforma de la façana de l’església parroquial, a la qual s’hi destinen 110.000 euros.

I la tercera inversió més destacada que ha pressupostat el consistori és la consolidació de l’església de Sant Salvador de la Mussara, per valor de 90.000 euros. Aquest edifici és de titularitat municipal i la voluntat és que en un futur pugui destinar-se a equipament en aquest nucli deshabitat des de mitjan del segle passat.

I l’Ajuntament encara preveu realitzar una altra inversió important durant aquest any, tot i que a hores d’ara encara no figura al pressupost de 2010 sinó que s’hi incorporarà en una propera modificació de pressupost. L’Ajuntament té previst d’invertir els 65.838 euros atorgats pel Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) a l’adequació de l’enllumenat públic. Aquesta obra permetrà adequar les instal·lacions de l’enllumenat públic a la normativa vigent al mateix temps que afavorirà la reducció de la factura del manteniment de la xarxa municipal ja que reduirà notablement el consum elèctric per la millora en l’eficiència energètica.