dimecres, 6 de gener del 2010

El 2009 un any irregular



(1) Pluviòmetre ubicat al domicili particular (registre manual)

(2) Pluviometre ubicat al refugi de la Mussara (registre automàtic) dades extretes de www.lamussara.org

Pel que fa a la pluja l’any 2009 ha estat molt irregular de grans contrastos i estrany, en total s’han registrat 533,5 l/m² a Vilaplana i 639,8 l/m² a La Mussara, que representa un 19,92% més que a Vilaplana. Per la quantitat de pluja recollida al llarg de l’any es tracta d’un any normal des del punt de vista pluviomètric, però no en la distribució de la precipitació.

També cal esmentar la forta ventada del passat 24 de gener que afectar a tot el país, es van registrar a la Mussara cops de vent amb ratxes sostingudes de 114 km/h provocant importants danys als boscos, conreus, immobles, mobiliari urbà, etc...

El mes d’abril ha estat amb diferència el més plujós, però el maig que acostuma ploure ha estat el més sec, juntament amb novembre.
En canvi el gener tradicionalment sec s’ha registrat una precipitació més que acceptable. I els mesos de setembre i octubre molt plujosos, de sempre, la precipitació ha estat més aviat discreta.

Caldrà veure aquest 2010 com es comportarà?, ... En tot cas el meu desig es que la pluja sigui abundosa i ben distribuïda durant tot l’any.

1 comentari:

Estació Meteorològica de La Mussara ha dit...

Molt interessant la comparativa entre la pluviometria de Vilaplana i La Mussara. Tot i ser dades de només un any ja s'entreveu el que era de suposar i és que hi plogui més a La Mussara que a baix a Vilaplana. De totes formes estarà bé anar-ho comprovant any darrera any.