dissabte, 23 de maig del 2009

Consolidació de l’església de la Mussara (1ª fase)



L’Ajuntament de Vilaplana ha encarregat la redacció del projecte per la Consolidació de l’església de Sant Salvador de la Mussara, i és que el Consistori té previst destinar-la a equipament cultural al futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

El Departament de Cultura de la Generalitat en l’aplicació del 1% cultural per el període 2009-2011 preveu realitzar una intervenció en aquest emblemàtic edifici per un import de 180.000 euros que estarà finançat a parts iguals entre Generalitat i Ajuntament.

L’edifici en l’actualitat és propietat municipal i és troba en estat de ruïna després de més de cinquanta anys d’abandó, i de fet requereix d’una intervenció immediata per consolidar les parets i el campanar abans no sigui massa tard. Tant bon punt l’ajuntament ha conegut la resolució de la Generalitat s’ha posat a treballar per activar l’actuació, i ha encarregat al Servei d’Assistència Municipal de la Diputació el projecte per executar l’obra el més aviat possible.

L’obra de consolidació de l’església de Sant Salvador de la Mussara es un projecte molt ambiciós, de gran dificultat i de molt volum, i de fet aquesta intervenció es tracta d’una primera fase de 180.000 euros que té la finalitat de consolidar i sanejar de les parets i el campanar, per frenar la degradació constant de l’edifici pel pas del temps.

Pels motius que s’han exposat, les obres s’iniciaran tant aviat es disposi del finançament consolidat i el projecte per l’execució de l’obra.

1 comentari:

MARTELL DE REUS ha dit...

Esperem que ben aviat el projecte pugui ser una realitat i el campanar i l'esglèsia de La Mussara pugui salvar-se d'acabar d'ensorrar-se.

Masses vegades ha passat que els projectes s'han quedat en això, només projectes...