dilluns, 6 d’abril del 2009

ERC a la Diputació de Tarragona proposa l'ajornament de la segona fase de la plaça de toros



El portaveu del Grup Polític d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació, Tomàs Bigorra, considera que la Diputació hauria de deixar per a temps millors la realització de la segona fase de l’obra de reforma i cobriment de la plaça de toros de Tarragona. Aquesta obra, que ha de convertir aquest recinte en un espai multiús social i cultural, és la més important econòmicament parlant del mandat passat i va pel camí també de representar l’obra concreta més costosa dels quatre anys de mandat actual i que mai ha fet la Diputació.

Per aquest motiu, Bigorra creu que ara cal acabar l’ampliació de la primera fase d’aquesta obra, per a la qual es va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit en la darrera sessió plenària de la Diputació, realitzada divendres passat. Però, després d’això, considera que la prudència aconsella fer una pausa en l’execució de la inversió i reprendre-la quan s’hagi sortit de la crisi econòmica actual. En aquests moments més difícils, creu que cal concentrar tots els esforços de la Diputació en la col·laboració i suport a pal·liar les necessitats immediates de la resta d’administracions locals, que tenen més problemes financers, però que tot just són les més properes i les que més pateixen els problemes ciutadans, alhora que poden ser un important motor generador de treball.

El cartell anunciador de l’obra que es pot veure davant mateix de la plaça de toros, al carrer Mallorca, recorda que l’obra de remodelació i cobriment d’aquesta plaça de braus va començar al setembre de 2006 i tenia un termini de 9 mesos. El pressupost d’aquesta primera fase era de 10.013.734,96 euros.

Cal tenir present que al final de l’any passat, l’obra adjudicada i el conjunt de totes les despeses que el projecte ha generat des de 2005 ja sumaven 13.368.135,09 euros.

Ens trobem a l’abril de 2009 i, per diversos motius, aquesta primera fase s’ha ampliat i encara no finalitzat. En les modificacions del pressupost de 2009 la Diputació ja ha previst invertir-hi 2.440.458,91 euros.

Tot plegat fa que l’actuació de la primera fase pugi a 15.808.594 euros, amb un increment de 5.794.859 euros, xifra que representa un increment del 57,87 % respecte del pressupost de l’adjudicació de la primera fase de l’obra.
Tomàs Bigorra ha realitzat aquestes manifestacions amb la voluntat de treure el màxim profit de les característiques singulars i diferenciades del finançament de la Diputació, que la fan una institució amb un finançament molt millor que la Generalitat, els ajuntaments o els consells comarcals. I com que a hores d’ara els ajuntaments ja estan patint seriosament l’impacte de la crisi econòmica, el Grup Polític d’ERC considera que la Diputació s’ha d’abocar més que mai en el necessari suport i col·laboració als altres ens locals. El Grup d’Esquerra entén que això comporta haver de replantejar-se alguns objectius, tal i com ja va posar de manifest en el seu discurs de valoració de les modificacions de crèdit realitzat en el ple de divendres passat i en el qual va reclamar que l’any vinent la Diputació prevegi un Pla Extraordinari d’Inversions Municipals (PEIM) més ambiciós que el d’enguany, ja que previsiblement encara es patiran més efectes de la crisi econòmica

En aquest sentit, doncs, els diputats d’ERC creuen que la Diputació també hauria d’assumir per a enguany la moderació de les transferències corrents destinades a subvencions extraordinàries de Presidència, així com també moderar la despesa en el conjunt de diners destinats a publicitat, propaganda i comunicació institucionals.





Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació.

1 comentari:

MARTELL DE REUS ha dit...

Això de la Diputació fa molta pudor. Resulta que tenim un organisme on hi governa el PP i CiU. Amb les nostres impsotos s'han atorgat uns sous milionaris i cada any paguen el Rally Cataluña per les carreteres de les nostres muntanyes tot fent malbé l'entorn. I ningú es queixa!!!