dissabte, 28 de març del 2009

ERC vota a favor de l'aprovació del Pla Extraordinari d'Inversions Municipals (PEIM) de la Diputació


El Ple de la Diputació de Tarragona d’ahir divendres ha aprovat per unanimitat les bases del PEIM, el Pla Extraordinari d’Inversions Municipals, dotat amb 6 milions d’euros per a enguany per als municipis de fins a 4 mil habitants.

Aquesta aprovació ha comptat amb el vot favorable del Grup Polític d’ERC a la Diputació perquè el treball d’elaboració d’aquestes bases ha estat obert en tot moment a propostes i aportacions dels grups polítics, i pràcticament totes les millores que el nostre Grup ha plantejat s’hi han incorporat. A més, el fet que ja es vingui anunciant la seva realització des de final de l’any passat ha permès treballar amb previsió als ajuntaments.

Durant el Ple, el portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Tomàs Bigorra, ha recordat que la Diputació de Tarragona, amb aquest Pla, actua en la mateixa línia en què ho ha fet altres diputacions, per tal de millorar equipaments i serveis dels municipis petits de la demarcació i impulsar l’economia productiva i l’ocupació, a més de destinar una part de la seva dotació a manteniment municipal. Aquesta iniciativa política és possible desenvolupar-la des de la Diputació atès que aquest és un ens local que té un finançament molt diferent i molt millor que altres institucions com la Generalitat, els ajuntaments o els consells comarcals. Tomàs Bigorra també ha ressaltat que l’aprovació d’un pla d’aquest tipus és una mostra de la responsabilitat, sinèrgies i col·laboració que ha d’existir entre administracions per tal de contribuir a pal·liar, en la mesura que sigui possible, els efectes perniciosos del context econòmic actual.

I també ha manifestat que, de cara a l’any vinent, i amb la previsió adient, caldrà plantejar-se i consensuar una proposta similar i potser encara més ambiciosa, quan previsiblement la situació de les hisendes municipals encara sigui pitjor a causa de la crisi.
Nota de premsa enviada el mijans de comunicació.