divendres, 7 de març del 2008

LLUÍS ARAGONÈS, EL NOSTRE REPRESENTANT AL CONGRÉS DE DIPUTATS I LA NOSTRA VEU A MADRID

El 9 de març decidim els partits i les persones que ocuparan durant quatre anys els escons del Congrés i del Senat i que, de Madrid estant, adoptaran moltes decisions que afecten la nostra vida diària. Només per aquest fet Esquerra Republicana de Catalunya hi ha de ser present amb una veu potent, nombrosa i eficaç. Durant quatre anys més cal ser forts al Congrés espanyol per fer sentir la veu clara de l’Esquerra catalana independent i per retornar als ciutadans i ciutadanes de Catalunya tot allò que puguem dels diners que paguem a la capital d’Espanya i que l’administració espanyola no ens retorna, ni en infraestructures ni en serveis.

Tots nosaltres, càrrecs institucionals d’Esquerra a les comarques del Camp, podem afirmar que Lluís Aragonès, cap de llista al Congrés pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, és una persona amb una especial atenció pel territori, i així s’ha vist reflectit en la seva obra política dels darrers quatre anys al Senat. Ell hi ha traslladat moltes qüestions dels nostres pobles, ciutats i comarques, i sempre ho ha fet buscant solucions per millorar la vida quotidiana dels ciutadans i ciutadanes.

I ho ha fet sempre colze a colze amb les institucions que representem, ja que sempre ha entès que les administracions locals són les més properes als ciutadans i, per tant, les que millor coneixen les seves necessitats i les que tenen millor criteri per a definir-ne les solucions.

Sens dubte, el seu origen i trajectòria política en el món local (regidor, conseller comarcal del Baix Camp i portaveu d’Esquerra a la Diputació) han marcat una empremta en la seva forma de fer i en el seu criteri pràctic a l’hora de defensar els interessos dels nostres pobles i ciutats.

Al Senat ha posat molt d’èmfasi en les infraestructures, nostres i d’arreu de Catalunya, precisament en una època en què s’ha posat de manifest repetidament l’ofec econòmic de Catalunya. El deficient finançament que ha patit reiteradament la nostra nació ens ha abocat a grans problemes tant en carreteres com en ferrocarrils, que s’afegeixen a les limitacions al desenvolupament present i futur d’aeroports i ports, encara regits pel criteri centralista de Madrid. Aquest greu problema econòmic i de limitació del poder polític català també es reflecteix en la situació de l’habitatge, la immigració, la seguretat ciutadana o l’atenció social, entre altres qüestions que Lluís Aragonès ha tractat durant aquests quatre anys. La seva dedicació l’ha convertit en el senador més actiu del seu Grup Polític.

Esquerra ha esmerçat gran esforços pel sector primari i el món rural. Durant la negociació dels diferents pressupostos de l’Estat, ha tingut especial cura d’incloure peticions de municipis de les comarques d’interior, perquè creiem en l’equitat territorial i la igualtat d’oportunitats.

I en aquests moments en què el nostre país es troba en una cruïlla, ens calen polítics treballadors i tenaços, que representin el territori i que sumin esforços i sensibilitats davant l’actitud de menyspreu de Madrid.

Per aquest motiu, Lluís Aragonès és el nostre representant al Congrés i la nostra veu a Madrid. I per aconseguir un país de primera, ja que per això volem la independència del nostre país, us animem a votar-lo el proper diumenge dia 9 de març.


Signatura:

Eudald Roca, president del Consell Comarcal del Tarragonès i alcalde de la Secuita Xavier Llauradó, president del Consell Comarcal del Baix Camp
Tomàs Bigorra, diputat portaveu a la Diputació i alcalde de Vilaplana
Josep Andreu, alcalde de Montblanc
Sergi de los Rios, diputat al Parlament i tinent d’alcalde de Tarragona
Empar Pont, tinent d’alcalde l’Ajuntament de Reus
Josep Maria Castan, alcalde de Cornudella de Montsant
Joan Maria Piqué, alcalde de Marçà
Jordi Aixalà, alcalde de Torroja del Priorat
Jaume Pallejà, alcalde de Gratallops
Marta Amorós, alcaldessa de Pradell de la Teixeta
Jordi Català, alcalde de Poboleda
Jordi Sabaté, alcalde de la Vilella Baixa
Jordi Juncosa, alcalde d’Arbolí
Marcel Salsench, alcalde de Colldejou
Àngel Xifré, alcalde d’Almoster
Anton Maria Salvat, alcalde de l’Aleixar
Jesús Aubia, alcalde de Vilabella
Magí Baltà, alcalde de Blancafort