divendres, 11 de novembre del 2011

ERC-Rcat anirà a Madrid a defensar la terra i el diputat que pugui treure a la demarcació li robarà al PP

DSC_0310
La coalició independentista Esquerra Republicana de Catalunya, Reagrupament i Catalunya Sí, ha presentat les principals propostes pel que fa a turisme en l’àmbit de la demacració, tot fent campanya a Salou i Tarragona, dues destinacions de primer ordre de la Costa Daurada. El número 2 al Congrés de la coalició, Jordi Gené, ha assegurat que “el turisme és un sector estratègic per a Catalunya i per a la nostra demarcació, i el que hem d’aconseguir és la independència fiscal per poder gestionar els propis recursos de país per promocionar més i millor al món i crear aquí llocs de treball de qualitat vinculats al turisme”.

Sobre les eleccions del 20-N, Gené ha afirmat que “la coalició anirà a Madrid a defensar la nostra terra i plantar cara a la majoria del Partit Popular; el diputat que pugui treure la coalició a Tarragona és un diputat que li robarem al PP”.

Les dues portes d’arribada per als turistes, Aeroport de Reus i Port de Tarragona pel que fa a trànsit de creuers, no donen els resultats esperats. Per això, “ERC-Rcat continua reclamant el traspàs dels ports i aeroports a la Generalitat, una cosa que va desaparèixer de l’Estatut com tantes altres coses fruit de les retallades derivades del pacte Mas-Zapatero i després de la sentència del Tribunal Constitucional”.

Aquesta setmana s’ha enlairat l’últim vol comercial des de Reus, fins al proper mes de març, i la companyia Ryanair ha anunciat que a l’estiu només oferirà sis rutes i deixa la base operativa de Reus. Les xifres del mes d’octubre, lleugerament per sota de 2010, són 1,4 milions de passatgers en un any, quan l’any 2004 l’aeròdrom de Reus va tenir 1,1 milions d’usuaris.“Anem reculant any a any i ens anem apropant a les xifres que hi havia abans de l’arribada de Ryanair”, ha explicat Jordi Gené. Pel que fa a l’arribada de creuers, el mateix president del Port de Tarragona va admetre ahir que és una assignatura pendent. “Per això, cal tenir-ne la gestió i fer-la des del territori perquè en sabem més i no ens limitaran des de Madrid”.

Pel que fa a qüestions puntuals del territori a la propera legislatura, ERC-Rcat-Catalunya Sí treballarà perquè se signi el conveni a tres bandes (Estat, Generalitat i Ajuntament), es comprometi la inversió del trasllat del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i s’executin les obres per crear a la Tabacalera una oferta museística d’un gran valor internacional; i a això se li ha de sumar la reobertura de la Necròpolis paleocristiana. També la coalició intentarà aconseguir que l’Estat accepti invertir en un centre d'interpretació de l'obra de Joan Miró a Mont-roig del Camp, sobretot ara que l’Ajuntament es troba en una situació econòmica complicada i està en plena celebració de l’Any Miró.