dijous, 6 de gener del 2011

Rebuig a la sentència del Tribunal Suprem


L’Ajuntament de Vilaplana amb el suport de tots els grups politics, ha aprovat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que significa la fi del sistema d’immersió lingüística a les escoles catalanes. La sentència insta al Govern a modificar el sistema educatiu per equiparar el castellà com a llengua vehicular de forma proporcional i equitativa en tots els cicles d’ensenyament obligatori, és a dir, fins al 16 anys, al final de l'ESO.

L’actual model d’immersió lingüística a les escoles ha estat elogiat i reconegut internacionalment com a model per preservar la llengua i garantir la integració de les persones nouvingudes, actuant com element de cohesió social a Catalunya.

També es reclama la unitat de totes les forces politiques i la societat civil per la defensa de la llengua, la cultura i societat catalana.


2 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

A aquest pas els jutges del Tribunal Supremo de España aniran més enllà del que va fer el seu avi Francisco i ordenaran que el vostre poble s'anomeni Vilallana de Tarragona.

Tomàs Bigorra ha dit...

Caram Martell, engegues l’any molt fort, però no vas tant errat!