dimarts, 11 de gener del 2011

L’AJUNTAMENT DE VILAPLANA APROVA PER UNANIMITAT EL PRESSUPOST PER A 2011 PER VALOR DE 889.678,89 EUROS

L’Ajuntament de Vilaplana ha aprovat per unanimitat el pressupost municipal per a enguany, que puja a 889.678,89 euros, 460.985,44 dels quals, és a dir, pràcticament el 52 %, es destinaran a inversions.

Aquest pressupost per a 2011 representa el darrer de l’etapa municipal que va començar el 2007 i corona el final del cicle de quatre anys de mandat amb la plena consecució dels objectius que el govern de l’Ajuntament es va plantejar a principi de mandat.

Durant aquests quatre anys s’han realitzat un bon nombre d’obres necessàries i afrontat altres d’imprevistes. L’obra més important ha estat la de construcció del nou dipòsit municipal d’aigües, que ha resolt el problema crònic de la falta d’aigua al poble.

Aquesta obra necessària i esperada ha estat la més cara econòmicament del mandat i es va pressupostar i realitzar majoritàriament durant l’any passat, per la qual cosa el pressupost de l’Ajuntament enguany es redueix notablement, a poc més de la meitat.

Durant el 2010, l’Ajuntament va destinar més de 1.081.000 euros a l’execució d’aquesta sola obra, mentre que per a acabar-la definitivament ja només s’hi destinen 169.800 euros el 2011.

Els ingressos i despeses corrents mantenen el nivell dels darrers pressupostos, ja que l’economia municipal no ha tingut dependència aquests darrers anys de la bombolla immobiliària, ni ara tampoc depèn de la seva punxada. Tot i això, l’equip de govern ha desenvolupat una gestió econòmica mesurada i austera amb els diners públics atesa la situació econòmica general i la necessitat d’assolir criteris d’eficiència i eficàcia.

En conseqüència, la important reducció pressupostària si es compara amb l’any passat només es localitza en l’apartat d’inversions i està motivada únicament per la finalització de l’obra més important i emblemàtica del poble en molts anys.

Malgrat el context econòmic generalitzat, l’acurada gestió econòmica al capdavant del consistori continua permetent la realització d’altres inversions necessàries per a la millora de la qualitat de vida i el benestar dels ciutadans per valor que suma més de la meitat del pressupost aprovat.

En destaquen la continuació de la millora dels carrers del centre del poble, amb més de 69.000 euros per a la tercera fase de la renovació de la pavimentació del carrer Major, així com la pavimentació i serveis del carrer Jaume I. També s’invertiran 81.500 euros per a la reparació del mur de contenció del cementiri, 48.600 més per a la construcció d’un mur a la pista poliesportiva i 19.000 euros més serviran per a la compra d’un cotxe pick-up.