dijous, 24 de juny del 2010

INAUGURACIÓ DE LA FAÇANA PRINCIPAL DE L’ESGLÉSIA I FESTA DE LA GENT MÉS GRAN

Aquest diumenge 27 de juny tindrà lloc la inauguració de la Façana Principal de l’Església de la Nativitat de la Mare de Déu en el marc de la XXI Festa d’Homenatge a la Gent Més Gran.

Les obres de rehabilitació de la façana principal de l’església han estat executades per l’empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques, S.L. i han consistit en recuperar la forma i l’estètica original de la façana de l’edifici tot emprant els materials, les tècniques i la decoració originals.

La inversió ha estat de 109.406,76 euros, subvencionada amb 50.000 euros per la Diputació de Tarragona i amb 17.000 euros pel departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat.

Una vegada acabada la intervenció, la façana principal ha recuperat el seu estat inicial amb tot l’ esplendor que va tenir l’edifici. Amb aquesta obra el conjunt urbanístic de la plaça de la Vila gaudeix de la rellevància i el prestigi que li correspon com a centre neuràlgic del nostre municipi.

En el marc de la tradicional Festa de la Gent més Gran, en la seva XXI edició, es farà la inauguració de la Façana de l’Església de la Nativitat de la Mare de Déu, acompanyats pel Vicari General de l’Arquebisbat –en representació de l’Excm. Rvdm. Arquebisbe-, el President de la Diputació, el Director de Patrimoni de la Generalitat, i altres autoritats civils i eclesiàstiques.

El programa d’actes de la jornada es el següent:

  • A les 12:00 del migdia

Recepció d’autoritats a l’Ajuntament.
  • A 2/4 de 1

Benedicció de la Façana Principal de l’església de la Nativitat de la Mare de Déu i tot seguit Missa Major. Amb la Coral Amics de la Cançó.
  • A 2/4 de 2

Parlaments a càrrec de l’Alcalde, el Vicari General, el President de la Diputació i el Director de Patrimoni de la Generalitat.
  • A les 2

Fotografia commemorativa i refrigeri popular a la Plaça de la Vila.
  • A les 3

Dinar d’homenatge a la gent més gran a la Sala del Casal Vilaplanenc.
  • A les 5

Lliurament d’obsequis i recordatoris de la festa a la gent més gran.

La festa esta organitzada per la Parròquia de Santa Maria i l’Ajuntament de Vilaplana amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats de Vilaplana, el Casal Vilaplanenc i la Coral Amics de la Cançó.

Tothom esta convidat a gaudir i participar de la festa.