divendres, 28 de maig del 2010

ERC s'absté en l'aprovació del pla d'estabilitat financera de la Diputació

TOMÀS BIGORRA CRITICA QUE TOT EL PES DEL PLA RECAIGUI EN LA FRENADA DE LES INVERSIONS EN CARRETERES I EN EL RETALL DE SOUS DELS FUNCIONARIS PERÒ NO ES TOQUIN DESPESES DE PUBLICITAT I PROPAGANDA NI SUBVENCIONS EXTRAORDINÀRIES

El Grup Polític d’Esquerra Republicana de Catalunya de la Diputació de Tarragona s’ha abstingut aquest matí en l’aprovació de l’adopció d’un Pla d’Estabilitat Financera (PEF) que ha d’ajustar els comptes de la Diputació.

La necessitat d’aquest Pla està motivat per l’impacte de la crisi econòmica, que si inicialment ja va motivar que el pressupost aprovat per a enguany ja fos inferior al de l’any passat, ara ha provocat que no es compleixin les previsions d’ingressos d’aquesta primera meitat de l’any i que dilluns passat calgués concertar un préstec de més de 21’7 milions d’euros per a garantir inversions, acte que ha comportat immediatament la necessitat de realitzar aquest Pla d’Estabilitat Financera.

Tomàs Bigorra, portaveu del Grup Polític d’ERC, s’ha queixat que el contingut fonamental del PEF es basa només en dues retallades. D’una banda, la paralització de les inversions en la xarxa de carreteres, de forma que les obres previstes per a 2010 es finalitzaran el 2011 i 2012. I de l’altra, el retall dels sous dels treballadors públics, motivada directament per l’aplicació del a normativa estatal publicada aquesta setmana mateix al BOE.

En canvi, Tomàs Bigorra ha criticat que hi ha aspectes pressupostaris que l’equip de govern no els toca i que el Grup Polític d’ERC considera que són importants en aquests moments de restricció. N’ha destacat un parell: els diners destinats a publicitat i propaganda, i també els diners destinats a les subvencions extraordinàries. Considerem que en aquests moments d’austeritat cal actuar amb coherència i reduir l’import econòmic que s’hi dedica, ha afirmat.

El portaveu d'ERC també ha qüestionat que es puguin portar a la pràctica les línies bàsiques d’aquest Pla d’Estabilitat Financera, ja que els eixos del seu contingut són el manteniment d’unes previsions del 100 per 100 d’ingressos, però l’experiència ja ha demostrat que les previsions aprovades desembre passat ja no són vàlides avui, i si les hem de projectar al futur, la crisi farà molt difícil que es converteixin en realitat, ha manifestat.

Finalment, Tomàs Bigorra també s’ha queixat que l’equip de govern no va parlar de la necessitat d’aprovat aquest Pla d’Estabilitat Financera en la reunió de portaveus de divendres de la setmana passada i tampoc no n’ha parlat amb els portaveus dels altres grups polítics durant aquesta setmana, i ha criticat que és lamentable que d’una qüestió tan important  no se n’hagi tingut coneixement fins que no s’ha tingut el document a les mans i el punt inserit a l’ordre del dia.

El PEF s’ha aprovat amb els vots a favor de CiU i PP i l’abstenció d’ERC i del PSC.


Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació.