dilluns, 26 d’abril del 2010

Comencen les obres de consolidació de l’Església de Sant Salvador de la Mussara



Avui dilluns dia 26 d’abril han començat les obres de consolidació de l’edifici de l’església de Sant Salvador de la Mussara, nucli deshabitat de les Muntanyes de Prades que el 1961 va ser annexionat a Vilaplana.
Aquestes obres tenen un valor de 51.019,82 euros i la previsió és acabar-les al mes de juny. Aquesta actuació s’executa mitjançant un conveni de l’Ajuntament de Vilaplana amb l’Institut Català del Sòl (Incasòl), i la meitat d’aquests diners els aporta la Generalitat de Catalunya provinents de l’1% cultural que gestiona el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, mentre que l’altra meitat dels diners prové de la Diputació de Tarragona.
Tomàs Bigorra, alcalde de Vilaplana, ha destacat que aquestes obres són importants per a mantenir dret l’únic edifici que encara no s’ha ensulsiat definitivament. Aquest edifici, alhora, és el més emblemàtic d’aquest indret tan espectacular per la seva miranda sobre el Camp de Tarragona i com a destí excursionista.
Aquesta actuació també s’emmarca en el conjunt d’actuacions promogudes per l’ajuntament vilaplanenc que a llarg termini tenen la voluntat de tornar a posar en valor humà i turístic aquest peculiar conjunt arquitectònic en el cor del futur parc natural de les Muntanyes de Prades.
En els darrers anys, per exemple, s’ha condicionat la bassa natural de davant del poble, s’ha senyalitzat i recuperat el nom de cadascuna de les cases del poble, i també s’han condicionat, senyalitzat i editat les rutes de la zona per a fer-hi senderisme.


Nota de premsa Reus Digital