dijous, 25 de febrer del 2010

Últims dies en analògic

Presenten la tercera i última fase de l'apagada analògica que es farà del 10 de març al 3 d'abril a 178 pobles de l'àrea metropolitana de Barcelona i de l'Alt Pirineu. Entre demà i diumenge s'acabarà la segona fase i s'apagarà definitivament Girona, Tarragona i Lleida

El llarg procés de transició de la televisió analògica a la digital afronta l'últim tram: en els propers dies acabarà la segona fase i al març començarà l'última. El 3 d'abril del 2010, com s'havia promès fa anys, tot l'Estat hauràapagat.

El Ministeri d'Indústria va presentar ahir a Barcelona la tercera fase a Catalunya, que afectarà l'àrea metropolitana de Barcelona (repetidor de Collserola) i l'Alt Pirineu i es realitzarà des del 10 de març fins al 3 d'abril. S'han deixat per al final dues àrees complexes: la més poblada i la més complicada de cobrir per amplitud, disseminació de la població i l'orografia.

En total, aquesta etapa final afectarà més de 4,3 milions de ciutadans, que viuen en 178 municipis. Concretament, el repetidor de Collserola cobreix 98 municipis: tot el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental; part del Vallès Oriental i del Bages, i alguns pobles del Maresme sud, l'Anoia i l'Alt Penedès. Pel que fa a l'Alt Pirineu, estan afectats 69 pobles de la demarcació de Lleida i 11 de la Cerdanya gironina.

Tot i que a l'àrea de Barcelona encara hi ha un 7% de llars no adaptades i un 11,3% que no accedeix a la TDT, els responsables del procés van mostrar-se optimistes i van deixar clar que «mai s'arribarà al 100%», com es va veure en la primera fase, tancada al juliol, en què s'està al 95-96%.

Tarragona, Girona i Lleida

La presentació de la tercera fase s'ha fet coincidint amb els últims dies de la segona, prevista pel desembre i gener però que s'ha allargat fins ara. També s'han deixat per al final les àrees més grans i entre demà i diumenge s'apagaran els repetidors principals de les altres tres demarcacions catalanes. Demà apagarà la Mussara (Tarragonès i Baix Camp) i diumenge, Rocacorba (gairebé totes les comarques gironines), Alpicat (Lleida) i Montcaro (Terres de l'Ebre).


PRINCIPALS DADES:

REPETIDORS PENDENTS DE LA SEGONA FASE

La Mussara (principal al Camp): apaga demà, dia 26

Rocacorba (principal a Girona): apaga diumenge, dia 28

Montcaro (principal a Terres de l'Ebre): apaga diumenge, 28

Alpicat (principal a Lleida): apaga diumenge, dia 28

DADES GENERALS DE LA TERCERA FASE

Afectarà 178 pobles: 98 de l'àrea metropolitana de Barcelona i 80 de
l'Alt Pirineu

Dates de l'apagada: del 10 de març al 3 d'abril

Implantació actual a la zona: 94% de les llars antenitzades i 91% amb accés a la TDT


Publicat a

· El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 25-02-2010 Pàgina 38