dimarts, 9 de febrer del 2010

L'església de la Mussara es restaurarà enguany

L'edifici consolidat donarà servei al futur parc de les muntanyes de Prades

L'Institut Català del Sòl (Incasol) i l'Ajuntament de Vilaplana executaran enguany les obres de consolidació de l'església de Sant Salvador de la Mussara, que ofereix un aspecte molt precari. L'església està destinada a ser un dels equipaments capdavanters del futur parc natural de les muntanyes de Prades.

El projecte costarà 180.000 euros, la meitat dels quals els aporta la Diputació de Tarragona i la resta, l'1% cultural que arbitra el Departament de Cultura de la Generalitat. L'Incasol és l'organisme que executarà les obres. L'alcalde de Vilaplana, Tomàs Bigorra, va indicar ahir: «La nostra intenció és començar les obres de seguida, un cop haguem acabat la tramitació; a més, crec que ho tramitarem per via d'urgència per l'estat molt precari de l'església.» El nucli de la Mussara té una desena d'edificis, dels quals pràcticament només queda dempeus la torre campanar, que data de 1859, i les parets del que va ser l'església de Sant Salvador. La Mussara, que a mitjan segle XIX superava els 300 habitants, va deixar d'existir com a poble l'any 1961 i es va annexionar a Vilaplana. Uns anys abans, ja havia quedat deshabitat.

L'Ajuntament de Vilaplana reservarà l'església i la resta de propietats que fa uns anys va comprar a l'Arquebisbat de Tarragona per a equipaments del futur parc natural de les muntanyes de Prades, tot i que a hores d'ara l'alcalde encara no pot especificar-ne els usos concrets, sobretot perquè no hi ha data per crear el parc. Però l'Ajuntament de Vilaplana espera que sigui un dels equipaments capdavanters del parc per la importància simbòlica i social (és punt de referència de l'excursionisme) que té la Mussara, un nucli situat a uns mil metres d'altura, a tocar del cingle de les Airasses, des d'on es gaudeix d'una vista impressionant del sud del Camp de Tarragona.

Publicat a El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 09-02-2010 Pàgina 34

1 comentari:

MARTELL DE REUS ha dit...

Era una vergonya que la Diputació Provincial pagués amb les nostres diners els que van a còrrer i embrutar amb el rally Cataluña per les carreteres de la Mussara i en canvi deixés caure l'Església de la Mussara. Ja era hora!

De totes maneres no es pot dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat. Restarem amatents l'inici de les obres...