diumenge, 1 de novembre del 2009

RESTAURACIÓ DE LA FAÇANA DE L’ESGLÉSIA DE VILAPLANA



Aquests dies han començat les obres de restauració de la façana principal de l’església de Vilaplana que pretenen recuperar i restaurar els esgrafiats, la pedra de la portalada i les cornises que estan en mal estat.

L’obra es fruït d’un conveni entre l’Arquebisbat de Tarragona i l’Ajuntament de Vilaplana per la cessió de les propietats de l’Arquebisbat a la Mussara (l’església de Sant Salvador, la abadia, el cementiri i l’hort rectoral) a favor de l’Ajuntament de Vilaplana.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques S.L. per import d’adjudicació de 109.406,76 euros i tindran una durada de 6 mesos. L’empresa adjudicatària esta especialitzada en la restauració de monuments i té molta experiència en aquest camp on gaudeix de reconegut prestigi, fet que han valorat els tècnics en l’adjudicació de les obres.


L’Església de Vilaplana data de mitjans del segle XVIII, esta catalogada com a BCIL, Bé Cultural d’Interès Local, i és sense cap dubte l’edifici més important del municipi, amb aquesta intervenció és recuperarà seu estat inicial i l’esplendor de l’edificació.

Una vegada les obres de rehabilitació de la façana de l’església estiguin acabades i amb la nova pavimentació de la plaça realitzada per l’ajuntament, la Plaça de la Vila obtindrà el valor i prestigi que li correspon, ser el centre neuràlgic del municipi.