dissabte, 14 de novembre del 2009

Reparació del mur de contenció de la plaça del cementiri



El Departament de Governació i Administracions Publiques de la Generalitat ha concedit a l’Ajuntament de Vilaplana del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, PUOSC 2010, una subvenció de 65.000 euros per l’obra de “Reparació del mur de contenció de la plaça del cementiri” amb un pressupost de contracte de 81.000 euros.

Degut a les pluges de l’any passat el mur de contenció de la plaça del cementiri va cedir i es va desprendre un tram del mur, precipitant-se grans blocs de pedra al camí d’accés al cementiri, la resta del mur que queda dempeus es troba en molt mal estat.

A la plaça del cementiri a tocar del mur hi ha una filera de xiprers centenaris que amb el despreniment del mur les arrels dels arbres han quedat al descobert i l’estabilitat dels arbres no esta asseguradaaixí com tampoc ho està la plaça del cementiri.

Es per aquests motius, que l’Ajuntament va encarregar amb urgència als Serveis d’Assistència Municipal de la Diputació el projecte per la reparació del mur i va demanar ajut a la Generalitat pel finançament de l’obra.

La solució adoptada en el projecte és la reconstrucció del mur de contenció amb blocs de pedra afilerats i col·locats mecànicament, rematat a la part superior amb un muret i una barana, i la pavimentació de la plaça del cementiri.

La previsió es que l’inici d’aquesta obra, no serà abans de mitjans de l’any que ve. Una vegada estiguin enllestides totes les obres que estan en marxa, i es que actualment el Consistori treballa a un ritme frenètic pel nombre i volum d’obres que te engegades.