dimarts, 16 de juny del 2009

Aposta per la joventut, és futur

Un pilar fonamental en la societat és la joventut que representa el futur, així ho entén l’Ajuntament de Vilaplana que ha aprovat el Pla Local de Joventut 2009-2011. El pla pretén donar resposta a les necessitats i les inquietuds dels joves de 15 a 25 anys i per primera vegada disposa de recursos per la implantació i seguiment.

El pla preveu per enguany la creació del servei de Joventut que ha d’atendre les necessitats dels joves, facilitar l’accés dels recursos al joves, dissenyar un projecte d’usos i gestió de l’espai del Casal de Joves, crear un programa d’actuacions municipals específic per a joves i promocionar conductes saludables entre els joves.

Per la creació del servei de joventut s’ha contractat un dinamitzador juvenil compartit amb altres ajuntaments, amb una dedicació de 7,5 hores setmanals, des de primers de maig el trobareu tots els dimecres al Casal de Joves.

Semestralment, la comissió de seguiment del Pla Local de Joventut, integrada pels joves, el regidor i el tècnic serà l’encarregada de fer el seguiment i avaluar el grau de compliment de les propostes i actuacions del Pla local de joventut.

La creació del servei de joventut té un cost de 12.006,75 €, compta amb el suport de la Secretaria de Joventut de la Generalitat amb una subvenció de 9.022 € i l’aportació de l’ajuntament és de 2.984,75 €.