dimecres, 27 de febrer del 2008

L’ajuntament aposta fort per la millora dels serveis

El 30 de gener el Ple de l’ajuntament va aprovar per unanimitat de tots els membres de la Corporació els projectes al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) pels pròxims cinc anys que tenen com a objectiu prioritari la millora i renovació dels serveis municipals.

Els projectes que s’han presentat el PUOSC són, el nou dipòsit de subministrament d’aigua potable amb un pressupost de 1,08 milions d’euros i el de pavimentació i serveis del carrer Major amb un pressupost de 0,57 milions d’euros.

El primer es tracta d’un nou dipòsit de subministrament d’aigua potable que permetrà augmentar la capacitat de resposta en el servei d’aigua, emmagatzemant aigua recollida durant períodes de més abundància, hivern i primavera, per utilitzar-la en el període de més carestia, l’estiu.

El nou dipòsit amb una capacitat de 6 milions de litres d’aigua, estarà ubicat fora del nucli a uns 600 metres amb un desnivell de més de 50 metres fet que permetrà donar servei sense la necessitat d’impulsar l’aigua a la xarxa. També es preveu una planta potabilitzadora pel tractament de l’aigua per derivar a la xarxa i distribuir directament als domicilis pel seu consum .

El projecte està subvencionat pel PUOSC del Departament de Governació, l’Agència Catalana de l’Aigua i el Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca.

Pel que fa al projecte de pavimentació i serveis del carrer Major es tracta d’una obra de renovació de tots els serveis (aigua, clavegueram, gas) i millora del servei d’electricitat, telefonia i la pavimentació amb les tradicionals llambordes continuant l’estil del carrer Sant Sebastià.

3 comentaris:

lo teios ha dit...

A que espereu per reaccionar ,
dijous un cotxe robat i varis oberts
divendres un altre cotxe robat i mes d´oberts
dissabte al menys un cotxe obert

espavileuvos ,ara el facil es dir que les competencies en seguretat no son municipals ja ho sabem tots
pero hi ha moltes, i sencilles , coses que si que hi podeu fer mes

possar llums a les zones d´aparcament ,aumentar la llum als carrers del poble ni ha que quasi ni si veu,
vigilar el pisos pastera que tambe ni ha

Tomàs Bigorra ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Tomàs Bigorra ha dit...

La seguretat ciutadana és l'aspecte més important o un dels més important que quan es veu alterat en els carrers i més en els domicilis de cadescú tens un sentiment de violació de la intimitat i de la llibertat personal.

Pel que fa a les competències amb seguretat dins l'àmbit territorial del municipi son dels ajuntaments, potser el més fàcil fora dir una altre cosa però això no va amb mi.

El ajuntaments mitjans, grans disposen de policia municipal, a més dels cossos de seguretat (guàrdia civil, policia, mossos d'esquadra). Als ajuntaments petits, com el nostre, son els cossos de seguretat els qui han de vetllar per la seguretat i l'ordre.

En quan a les actuacions que fa l'ajuntament son a nivell de Subdelegació del Govern, i més directament sobre el cos de la Guàrdia Civil, demanant més presencia policial i més accions que permetin la captura dels malfactors, ara bé els resultats son els que son.

Per motius obvis que espero comprendràs no puc ser més concret, però ja saps on trobar-me i ho parlem, i de pas sí tens alguna aportació a fer serà d'agrair.

Pel que fa a l'enllumenat de carrers, en general es correcte, en quan a les zones d'aparcament municipal es millorable, i a l'aparcament del Pàmies no ni ha, perquè es un terreny privat. A la Planeta hi haurà llum en el moment que entri en funcionament.

En quan els pisos "pastera", caldria concretar el/s pis/os que son, i aquests son propietats privades i els primers afectats (amb responsabilitats) son els propietaris que tenen l'obligació de saber qui hi ha a casa seva.

Per altre costat sí tens coneixement d'alguna irregularitat prego ho denunciïs o actuïs amb positiu pel bé de la comunitat.

Tampoc em consta que estem patim actes vandàlics i robatoris amb freqüència, i ningú no adverteixi cap moviment, soroll, etc...; per tant tots estem obligats a col·laborar activament.

Es per això que agraeixo el teu interés i comparteixo la inquietud envers a un tema tant sensible, com es la seguretat a les cases i carrers. Repeteixo qualsevol aportació serà ben rebuda.