dissabte, 26 de gener del 2008

Taller d’ocupació d'energies renovables a Vilaplana

El passat 28 de desembre a la Casa de Cultura de Vilaplana va tenir lloc la inauguració del taller d’ocupació “Energies Renovables” impulsat per l’Organisme Autònom de Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona i finançat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya amb una subvenció de 317.401,12 euros.

El taller d’ocupació Energies Renovables consta de dos especialitats de formació, electricitat i lampisteria, i té per objecte la formació durant un any 16 alumnes treballadors en l’aplicació i aprofitament de la energia solar i eòlica a instal·lacions fotovoltaiques, tèrmiques i eòliques. Però la finalitat es donar sortida al mon laboral els alumnes treballadors, preparats per realitzar feines especialitzades.

Els alumnes que han assolit els objectius, al finalitzar el taller, reben un títol de capacitació amb energies renovables avalat pel Departament de Treball de la Generalitat i la Diputació de Tarragona, molt ben valorat en el sector.

La formació que reben els alumnes treballadors es teòrica un 40%, a més de la teoria pròpia a la especialitat, electricitat i lampisteria, es donen coneixements bàsics d’administració, riscos laborals, informàtica; i la pràctica un 60% en l’aplicació real a instal·lacions que realitzaran durant el temps que duri el taller.

El alumnes treballadors realitzen un jornada de vuit hores, de les 8 del matí fins les 3 de la tarda, de dilluns a divendres, també gaudeixen d’un mes de vacances i tenen un sou de 900 euros al mes.

La seu del taller es troba a la Casa de Cultura de Vilaplana, i a més dels 16 alumnes treballadors hi trobareu dos professors -un per cada especialitat-, un administratiu, el director del taller i sovint el personal de suport del AO Desenvolupament Local.

Aquest dimarts 8 de gener el taller va iniciar l’activitat, per tant sí aquests dies heu notat que hi ha més gent o grups de persones pels voltants del Casal, Casa de Cultura, es tracta dels alumnes treballadors i personal docent del taller d’ocupació “Energies Renovables” i estaran entre nosaltres durant tot l’any 2008.

2 comentaris:

lo teios ha dit...

molt be veiem que ens feu una mica de cas
forat arreglat en un temps record

mes deures

fer que pels carrers del nostre poble no hi quedi cap "regal" de cap dels molt incivics que passegen els seus gossos sense recollirlos

esperan sigueu tant eficaços agraits

lo teios

Tomàs Bigorra ha dit...

És cert un temps record!, des del moment de fer el comentari, però realment les coses no són exactament així.
Sí observes l’obra veuràs que s’ha substituït el marc de la reixa, aquest és el motiu que l’actuació no es va poder fer de manera immediata, sinó que es va haver d’encarregar, per tant no es tractava un simple clot al paviment.

Agraeixo l’interès i la denúncia sobre el cas i celebro haver-te satisfet.

El cas de les “tifes” de gos es més complicat perquè depèn de la consciencia particular de cadascú, també de la teva, no només de l’ajuntament.
S’hi està treballant, vull dir que els casos que detectem per molt que avisem, sancionem el propietari de l’animal, també és obligació d’un veí advertir d’incívic al propietari del gos, en el cas de presenciar un acte, perquè prengui consciència.

Gràcies per les vostres aportacions.
Tomàs