divendres, 7 de setembre del 2007

L'Ajuntament informa als veins del que fa

Com es habitual el passat 31 d’agost a la Casa de Cultura l’equip de govern de l’Ajuntament va convocar els veïns per primera vegada en aquest mandat per informar les ultimes actuacions realitzades i els nous projectes que està treballant.

Es va començar per informar de les actuacions que es troben en la fase final d’execució o acabades com el Casal de Joves, ja inaugurat; l’àrea de lleure dels garrigots, pendent de rematar l’obra; eliminació i eixamplament d’un revolt al camí d’Alforja, acabat; i la pavimentació i serveis del carrer St. Sebastià i Plaça Vila, pendent de liquidar l’obra. Però sens dubte l’obra estrella de la que tots en hem de sentir orgullosos es l’ampliació de l’escola que esta apunt per començar el curs en pocs dies. Aquest nou equipament representa una millora qualitativa i quantitativa molt important per la consecució d’uns bons resultats en l’educació del nens i les nenes.

Pel que fa al nous projectes que esta treballant actualment el Consistori i que ja s’ha fet l’encàrrec dels projecte executius per incloure a la convocatòria dels plans quadrienals que estan apunt de sortir son:

El projecte de pavimentació i serveis del carrer Major, de la Plaça Pau Casals i carrer Dr. Fleming amb l’objectiu de posar al dia la xarxa de serveis municipals (aigua, gas, clavegueram) d’acord a les necessitats actuals.

El projecte de millora de serveis dels vestuaris del Casal Vilaplanenc que pretén posar el dia el dèficit dels serveis que presenten les instal·lacions després de mes de 25 anys de funcionament.

El projecte de dipòsit per l’emmagatzematge d’aigua pel consum humà, una vegada de determinat l’emplaçament definitiu de la infraestructura, aprovat per unanimitat de l’ajuntament.


Per un altre costat, s’ha donat resposta a les preguntes que s’han formulat durant l’acte i també s’han recollit les aportacions o suggeriments que han fet els assistents com la de reestudiar i buscar una solució per reduir la presencia de coloms al centre del poble. La senyalització de limitació de velocitat en alguns carrers i places. Estudiar la possibilitat d’endegar recursos per l’arranjament de camins i/o pistes forestals per poder accedir en cas d’incendi, entre d’altres.

Finalment, vull agrair la nodrida assistència de públic i l’interès que han mostrat per les qüestions plantejades i emplaçar-vos de nou a la pròxima trobada que serà a l’hivern.

Moltes gràcies.

Tomas Bigorra i Munte
Alcalde