divendres, 6 d’abril del 2007

L'Ajuntament actual aposta per la Mussara


El futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades ha de significar un revulsiu als pobles que estan dintre el parc, però cal estar alerta i preparats per poder aprofitar el que significarà el desplegament. Per tant cal aprofitar el temps fins l’aprovació del parc per crear productes i serveis i consolidar equipaments per poder competir com equipament o servei en la línia del projecte redactat per la Universitat Rovira i Virgili.

Sempre he pensat que el Parc Natural de les Muntanyes de Prades no tindria cap sentit si la Mussara no hi juga un paper important, per això donat l’estat de ruïna que presenta la Mussara, es necessari actuar ràpidament sobre les runes de l’església per consolidar-les com un dels elements mes emblemàtics de l’antic poble i destinar l’espai com un equipament.

Per tant aquest dimecres passat em vaig reunir amb el director general de l’Administració Local, Carles Bassaganya, a la Mussara. Allí li vaig exposar amb detall el projecte de consolidació de l’església de Sant Salvador, la qual esdevindrà un equipament municipal on es pugui donar conèixer la manera de viure a les Muntanyes de Prades.

Des de l’actual equip de govern a l’Ajuntament sempre hem treballat per recuperar el nucli de la Mussara i, per això, hem portat a terme una intensa campanya de negociació amb administracions supramunicipals que han de permetre garantir ajudes públiques necessàries per reconstruir l’església vella i poder reactivar el nucli amb finalitats turístiques, d’excursionisme i de gaudi de la naturalesa.