dimarts, 3 d’abril del 2012

Cap catalanista no pot compartir uns Pressupostos que perpetuen l'espoli fiscal i ensorren l'activitat productiva

La política d’austeritat, sense cap mesura d’inversió productiva, accelerarà la recessió econòmica, farà caure els ingressos públics i no aconseguirà l’objectiu de dèficit marcat. Els recursos que assignen els PGE als ministeris de Defensa i d’Interior superaran per primer cop els assignats a Fomento i Economia y Competitividad i deixaran el país orfe de polítiques d’inversió productiva.

En els primers 100 dies de Govern, el PP ha fet tot el que deia que no faria (pujar impostos, abaratir l’acomiadament, retallar drets socials i aplicar una amnistia fiscal), excepte una cosa: no pagar els deutes pendents amb Catalunya. La suma dels incompliments espanyols en diversos àmbits representa un total de 10.500 MEUR, un 5 % del PIB català, que cal sumar als 16.500 MEUR d’espoli fiscal que Catalunya pateix anualment.

La retallada de 27.000 milions en els PGE ha estat titllada “d’estranya” i “desconcertant” pel Financial Times, amb referència a l’impacte negatiu per a l’ocupació que tindrà l’eliminació de les polítiques actives d’ocupació (1.557 MEUR) o la desaparició de deduccions a l’impost de societats (5.350 MEUR). També es mostra escèptic davant l’impacte en els ingressos que pugui generar l’amnistia fiscal, perquè podria induir al frau a nous impositors que veurien la porta oberta a “premiar” a qui defrauda.