divendres, 4 de febrer del 2011

A Vilaplana "el teu oli ens mou!"




Recomanacions per a la recollida de l'oli domèstic


Recomanacions per a la recollida de l'oli domèstic
En el passat ple del 26 de gener l'Ajuntament de Vilaplana va aprovar per unanimitat adherir-se a la campanya “El teu oli ens mou” que impulsa el Consell Comarcal del Baix Camp per implantar la recollida selectiva d'oli domèstic.

L'objectiu d'aquesta campanya és impulsar la recollida selectiva de l'oli domèstic usat, per tal de reduir la contaminació de l'aigua i el sòl i les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant la reutilització dels olis domèstics usats per a transformar-los en biocombustibles.

A més a més es facilita a la ciutadania el material adequat per a dur a terme la recollida d'oli a la seva llar. El material esmentat consisteix en un embut adaptable a les ampolles de plàstic d'aigua o refresc i un fulletó informatiu on s'explica la gestió del residu, des de la recollida de l'oli a casa fins al procés de reciclatge.

Properament es realitzaran a Vilaplana el material per poder efectuar la recollida correctament i es faran sessions informatives on es tractarà:

• Com recollir l'oli domèstic
• On es poden dipositar les ampolles amb aquest residu
• Els beneficis ambientals
• Quina és la seva gestió
• L'ús final de l'oli domèstic reciclat

Més endavant ja us informarem dels horaris de repartiment de material i de les hores en que es farà la sessió informativa.