diumenge, 6 de desembre del 2009

L'Osona, és un clam!


En l'estada de cap de setmana a Seva, comarca d'Osona he pogut visitar les poblacions del voltant: El Brull, Sant Miquel de Balenyà, Taradell i Sant Sadurní d'Osormort, i totes tenien un element en comú, i és que el pròxim diumenge dia 13 de desembre celebren la consulta per a la independència de Catalunya.

Tots els veïns i les veïnes hi estan convocats a votar pel dret a decidir, es fa evident per totes les places i carrers d'aquestes poblacions, per les pancartes i els cartells que anuncien l'esdeveniment i les senyeres que onegen en els balcons.

La jornada ha donat per molt, i també he pogut visitar pobles de la comarca de La Selva: Sant Hilari Sacalm on també estan convocats pel pròxim diumenge 13 de desembre, però avui a Arbúcies, al Museu Etnològic ja celebraven una votació avançada per aquells que ho volguessin o no poguessin assistir-hi el pròxim diumenge, la jornada s'ha desenvolupat amb normalitat.

La jornada ha resultat molt saludable i agradable, i és que a la comarca d'Osona de 51 poblacions, 31 celebraran les consultes per a la independència de Catalunya, amb el suport de nombroses personalitats de la comarca que han signat un manifest de reconeixement pel dret d'autodeterminació dels pobles, reconegut l'any 1977 per l'ONU.

Segur que el 13 de desembre serà un èxit, i un desencadenant per a les poblacions que hi estan treballant per assolir el més aviat possible els anhels del poble català.