dimecres, 20 de juny del 2007

Constitució Ajuntament de Vilaplana

Aquest dissabte 16 de juny a les 12 del migdia es va fer la constitució de l’ajuntament amb la presa de possessió dels regidors escollits en les eleccions del passat 27 de maig i l’elecció de l’Alcalde, amb quatre vots a favor (Units per Vilaplana), dues abstencions (PSC) i un vot en blanc (CiU).

En el discurs vaig agrair la participació a les eleccions i l'ampli suport rebut per la candidatura i vaig manifestar continuar treballant per a millorar el benestar del poble i els seus ciutadans.
A continuació us adjunto el discurs:

La constitució de l’Ajuntament és un acte solemne que posa fi a un procés llarg i complex -però a la vegada ple d’emocions- que culmina en l’elecció dels membres del consistori i del seu alcalde, persones que han de dirigir la voluntat d’una comunitat –el nostre poble- durant els pròxims quatre anys.

Però aquest procés no seria important si no fos per l’equip de persones que conformen l’Ajuntament, amb l’alcalde al davant, que han adquirit el compromís de conduir el poble seguint la ruta marcada pel programa electoral i amb el suport de la voluntat popular.

La candidatura Units per Vilaplana – Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal ha estat la candidatura votada àmpliament per la majoria dels vilaplanencs i les vilaplanenques a les eleccions municipals del passat 27 de maig, amb un 52,53 % dels vots.

Després de la molta feina feta durant els últims quatre anys per l’equip de govern que he tingut l’honor de presidir, i els bons resultats obtinguts en les eleccions, no sorprenc a ningú si us dic -us diem- que estem molt satisfets.

Per tant, aprofito, en nom dels meus companys i en el meu propi, per donar les gràcies pel suport rebut, que avala la feina feta durant el mandat que acaba i ens encoratja a continuar en la mateixa línia de treball.

Arribat aquest punt, voldria agrair els companys de viatge que deixen l’Ajuntament. Em refereixo a la Carme, que hi ha estat 3 mandats, i en especial a l’amic i company Jordi Pellicé, persones que durant aquests anys han posat a disposició del poble el seu coneixement i saber fer.

També vull oferir tot el meu suport i ajut als nous regidors, el Jordi Mateu i el Carles Torruella, i encoratjar-los a treballar pel poble, que, en definitiva es el compromís adquirit amb els vilatans.

Durant la campanya electoral, totes les candidatures que s’han presentat a les eleccions han exposat els seus programes electorals i propostes. Analitzats els continguts, es constata que hi ha coincidències programàtiques, però he de confessar que hi ha més diferències, i sobretot pel que fa a les línies estratègiques de govern i a la manera de portar-les a terme, com hem fet i demostrat abastament aquests últims quatre anys al govern.

Però la diferència més gran i infranquejable, avui per a avui, amb les candidatures del PSC i CIU es troba en la direcció de l’Ajuntament. Al meu entendre, els dos grups i els seus caps de llista -que han estat i són regidors- han obviat acords que han pres a l’Ajuntament per tal de criticar equivocadament la gestió realitzada per Units per Vilaplana.

Les critiques s’han adreçat principalment a la vessant econòmica, i ho han fet de forma incorrecta i mal documentada, presentant les dades erròniament per tal de confondre i amb l’única finalitat de batre amb tots els mitjans i a qualsevol preu la credibilitat de la nostra candidatura.

Durant els últims quinze dies, els posteriors al passat 27 de maig, dia de les eleccions, no hem pogut intuir, constatar o comprovar cap moviment públic o privat d’un replantejament de l’estratègia dels grups de PSC i CIU posterior a la voluntat expressada pel poble el passat 27 de maig. Vist l’excel·lent resultat assolit per la candidatura Units per Vilaplana, que tinc l’honor d’encapçalar, vull manifestar públicament que continuarem treballant seguint el full de ruta marcat pel programa electoral per millorar el benestar del poble de Vilaplana i dels seus ciutadans i ciutadanes.

Per acabar, desitjo que cadascú, des de la seva posició a l’Ajuntament -que és la que ha decidit- sàpiga estar a l’alçada que li correspon.

En definitiva, espero i desitjo que a partir d’avui el treball a realitzar per cadascú de nosaltres a l’Ajuntament de Vilaplana -que no és poc- compleixi les expectatives esperades i desitjades pels ciutadans que ens han fet confiança. Així sigui.

Molts èxits i moltes gràcies.

Tomàs Bigorra i Munté
Alcalde

Vilaplana, dissabte 16 de juny de 2007